avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul postnatal (de lauzie) completat gresit de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul postnatal (de lauzie) completat gresit de medicul de familie si respins de angajator

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in ceea ce priveste problema mea....

Pe la aproximativ mijlocul lunii mai 2016 am predat angajatorului ultimul concediu postnatal (de lauzie) completat de catre medicul de familie. Pe data de 11 a lunii curente trebuia sa am banii aferenti concediului medical virati in cont ceea ce nu s-a intamplat. Am luat legatura cu angajatorul si mi s-a raspuns sa mai astept cateva zile sa il calculeze si ca imi va vira banii in cont. Aseara am primit urmatorul raspuns printr-un mesaj: "concediul dumneavoastra nu este valabil, a fost respins, medicul a gresit si a pus cod de urgenta 06". Asta a fost tot :(
Intrebarea mea e urmatoarea: nu se poate face nimic? Adica nu pot duce concediul sa fie modificat de catre medicul de familie? se mai poate modifica dupa atata timp, ca a trecut aproximativ o luna de la eliberarea acestuia? angajatorul a procedat corect prin acest raspuns sec? :(
Va rog sa ma ajutati la lamurirea situatiei ca eu chiar nu stiu ce sa mai fac si nu pot sa ma plimb din usa in usa cu un copil mic in brate.....
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 17:38, 18 Iunie 2016
Pe romaneste: angajator de rea credinta, a stat pana sa expire termenul perioadei acelui certificat, sfatul meu, luati certificatul medical de la angajator si duceti-va la doctor. Poate sa il anuleze doctorul si sa va elibereze altul dar angajatorul clar sa folosit de tertip. Ma rog trecem, dar spunetii angajatorului ca treceti pe la firma sa luati certificatul dupa care repede la doctor sa va elibereze altul. Nu zic ca medicul nu o fi gresit dar repet, angajatorul a ,,jucat,, necinstit.

Sfatul meu: Sa face-ti copie xerox si dupa cel gresit, inainte sa il predati doctorului inapoi. Dar sa faceti copie si dupa cel nou care o sa vil elibereze doctorul. Nu se stie cand aveti nevoie dupa ele in instanta si nu numai.

Vina va apartine intr-o cantitate foarte mica, deoarece trebuia sa va uitati peste el un pic, sa vedeti despre ce este vorba, dar aveti o scuza: stare melancolică post-partum.
multumesc frumos de raspuns. sper sa se poata rezolva
magutza a scris:

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in ceea ce priveste problema mea....


Intrebarea mea e urmatoarea: nu se poate face nimic? Adica nu pot duce concediul sa fie modificat de catre medicul de familie? se mai poate modifica dupa atata timp, ca a trecut aproximativ o luna de la eliberarea acestuia? angajatorul a procedat corect prin acest raspuns sec? :(




Medicul care a eliberat certificatul medical poate efectua modificari pe certificatul eliberat, confirmate prin parafa si semnatura, sau poate elibera un duplicat in care mentioneaza, la data acordarii, data cand a efectuat modificarea, specificand DUPLICAT si atasand certificatul de concediu medical anulat la exemplarul al III-lea al noului formular. Asadar,solicitati angajatorului formularul de cm pe care i l-ati predat si prezentati-va cu acesta la medicul ce vi l-a eliberat,apoi reveniti si depuneti-l la angajator.Eventual odata cu acesta faceti si o solicitare scrisa in acest sens(plata cm cu explicatia ca ca este cm rectificat sau duplicat)inregistrata la secretariat sau registratura unitatii. Posibil sa primiti c/v ind de concediu de maternitate odata cu plata drepturilor salariale in iulie avand in vedere intarzierea,dar mai bine mai tarziu decat deloc! Succes si demarati urgent demersul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical roxanacovalschi roxanacovalschi am avut concediu medical pe codul 932 de pe 1.07.(a picat intr-o duminica) pana pe 8.07.12...problema este ca acesta a fost eliberat pe data de 3 (marti)...si ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal miha1984 miha1984 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns... Din 1 noiembrie am intrat in concediu de risc maternal, dar dr de familie in loc sa imi dea din 1 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pierdut gina2010 gina2010 Buna ziua, ce pot face in situatia in care societatea unde lucrez mi-a pierdut concediul medical initial pe cod 08? Multumesc. (vezi toată discuția)