avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

am avut concediu medical pe codul 932 de pe 1.07.(a picat intr-o duminica) pana pe 8.07.12...problema este ca acesta a fost eliberat pe data de 3 (marti)...si nu mi l-a vizat medicul de la firma pe motiv ca data nu e buna...trebuia sa ma duc luni pe 2 imediat sa imi scot...dar doctorita nu era la spital in ziua aceea...vreau sa stiu daca e valid?daca va fi platit? el deja a fost inregistrat la firma fara avizul medicului intreprinderii.... in cazul in care nu e sa pot sa-mi fac cere de concediu pt perioada 2-8.07
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:30, 18 Iulie 2012
ART. 17 din normele de aplicare a OUG 158 DIN 2005.
(1) Certificatele de concediu medical se completeaza si se elibereaza la data la care se acord consultatia medicala, stabilindu-se numarul necesar de zile de concediu medical.
(2) Data de la care incepe valabilitatea concediului medical poate fi ulterioara datei acordarii numai in cazul certificatelor de concediu medical "in continuare".
Medicul de la firma a procedat corect.Totusi, fiind refuzat la plata ,ca nu este intocmit conform normelor, totusi concediul medical trebuie sa motiveze absentele de la serviciu in sensul ca nu trebuie sa fiti trecuta nemotivat.Daca nu rezolvati cu concediul medical pentru ca medicul care l-a elibera refuza corectarea acestuia , recomandabil este sa fasceti o cerere pentru concediu fara plata in interes personal.
Dvs. cand v-ati prezentat la medic?Inteleg ca abia pe data de 3 si cu toate acestea medicul v-a acordat cm retroactiv pt. perioada 1-8 si nu 3-8?Cf.art.10(2) din ORDIN 233/2006;

ART. 10
(2) În cazul în care angajatorul respinge la plată un certificat de concediu medical datorită
completării greşite constatate de către medicul de întreprindere, medicul care a eliberat
certificatul de concediu medical poate efectua modificări pe formularul eliberat, confirmate
prin semnătură şi parafă, sau poate elibera un duplicat în care menţionează, la data acordării,data când a efectuat modificarea, specificând "DUPLICAT" şi ataşând certificatul de concediu medical anulat la exemplarul 3 al noului formular
.


Deci,luati certificatul de cm de la angajator,mergeti cu el la medicul prescriptor,care va face modificare ,in sensul in care data acordarii va fi 3,data valabilitatii de la 3iulie pana la 8iulie.,apoi il duceti la vizat la medicul de la firma si il prezentati din nou angajatorului.
Pentru data de 2 iulie ,faceti o cerere de 1 zi pt. cfp.In acest fel nu veti mai avea nicio problemape 2 veti figura in cfp iar intre 3 si 6 in cm(7,8fiind zile de s/d nelucratoare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului medical magda_a magda_a Buna, Va rog sa ma ajuti intr-o problema, in legatura cu acordarea concediilor medicale. O angajata a adus un concediu medical initial cu codul de ... (vezi toată discuția)
Corectarea concediilor medicale eliberate gresit de medici camelia sirghie camelia sirghie as vrea sa aflu daca la toate casele de sanatate din romania se verifica la \"sange\"concediile medicale suportate din FNUASS( mai precis , pana si data de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Roberto93 Roberto93 Buna ziua am si eu o problema , am pierdut concediu medical an original , deși am trimis copie după el la firma care lucrez tocmai după 6 luni mai cere ... (vezi toată discuția)