avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua am si eu o problema , am pierdut concediu medical an original , deși am trimis copie după el la firma care lucrez tocmai după 6 luni mai cere originalu , si miau zis ca dacă nu-l trimit o sami oprească bani pe zilele pe care le-am avut pe luna respectivă, va rog frumos sami spuneti ce trebuie să fac . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 3 Iulie 2018
Decontarea la Casa de asigurari de sanatate se poate face numai cu originalul concediului medical. Dupa 6 luni este greu de crezut ca puteti cere/ primi un duplicat dupa concediul medical respectiv.
Copia pe care ati trimis-o, trebuia sa fie duplicat pentru accept la plata.
Ordin nr. 233 din 14 martie 2006 - Anexa 2 INSTRUCŢIUNI privind utilizarea şi modul de completare a certificatelor de concediu medical

Art. 10
(1) În caz de pierdere a certificatului de concediu medical, medicii pot elibera un duplicat la cererea plătitorului sau a asiguratului, menţionându-se distinct "DUPLICAT".


(2) În cazul în care angajatorul respinge la plată un certificat de concediu medical datorită completării greşite constatate de către medicul de întreprindere, medicul care a eliberat certificatul de concediu medical poate efectua modificări pe formularul eliberat, confirmate prin semnătură şi parafă, sau poate elibera un duplicat în care menţionează, la data acordării, data când a efectuat modificarea, specificând "DUPLICAT" şi ataşând certificatul de concediu medical anulat la exemplarul 3 al noului formular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pierdut gina2010 gina2010 Buna ziua, ce pot face in situatia in care societatea unde lucrez mi-a pierdut concediul medical initial pe cod 08? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal miha1984 miha1984 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns... Din 1 noiembrie am intrat in concediu de risc maternal, dar dr de familie in loc sa imi dea din 1 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului medical magda_a magda_a Buna, Va rog sa ma ajuti intr-o problema, in legatura cu acordarea concediilor medicale. O angajata a adus un concediu medical initial cu codul de ... (vezi toată discuția)