Buna ziua am si eu o problema , am pierdut concediu medical an original , deși am trimis copie după el la firma care lucrez tocmai după 6 luni mai cere originalu , si miau zis ca dacă nu-l trimit o sami oprească bani pe zilele pe care le-am avut pe luna respectivă, va rog frumos sami spuneti ce trebuie să fac . Multumesc
Decontarea la Casa de asigurari de sanatate se poate face numai cu originalul concediului medical. Dupa 6 luni este greu de crezut ca puteti cere/ primi un duplicat dupa concediul medical respectiv.
Copia pe care ati trimis-o, trebuia sa fie duplicat pentru accept la plata.
Ordin nr. 233 din 14 martie 2006 - Anexa 2 INSTRUCŢIUNI privind utilizarea şi modul de completare a certificatelor de concediu medical
Art. 10
(1) În caz de pierdere a certificatului de concediu medical, medicii pot elibera un duplicat la cererea plătitorului sau a asiguratului, menţionându-se distinct "DUPLICAT".
(2) În cazul în care angajatorul respinge la plată un certificat de concediu medical datorită completării greşite constatate de către medicul de întreprindere, medicul care a eliberat certificatul de concediu medical poate efectua modificări pe formularul eliberat, confirmate prin semnătură şi parafă, sau poate elibera un duplicat în care menţionează, la data acordării, data când a efectuat modificarea, specificând "DUPLICAT" şi ataşând certificatul de concediu medical anulat la exemplarul 3 al noului formular.