Solicitati medicului emitent sa va elibereze un duplicat al certificatului medical.
Ordinul 233/2006 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical si a instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza carora se acorda indemnizatii asiguratilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate
ART. 10
(1) În caz de pierdere a certificatului de concediu medical, medicii pot elibera un duplicat la cererea plãtitorului sau a asiguratului, menţionându-se distinct "DUPLICAT".
(2) În cazul în care angajatorul respinge la platã un certificat de concediu medical datoritã completãrii greşite constatate de cãtre medicul de întreprindere, medicul care a eliberat certificatul de concediu medical poate efectua modificãri pe formularul eliberat, confirmate prin semnãturã şi parafã, sau poate elibera un duplicat în care menţioneazã, la data acordãrii, data când a efectuat modificarea, specificând "DUPLICAT" şi ataşând certificatul de concediu medical anulat la exemplarul 3 al noului formular.
Concediu medical
Roberto93
Buna ziua am si eu o problema , am pierdut concediu medical an original , deși am trimis copie după el la firma care lucrez tocmai după 6 luni mai cere ... (vezi toată discuția)