avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii corectarea concediilor medicale eliberate gresit de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

corectarea concediilor medicale eliberate gresit de medici

as vrea sa aflu daca la toate casele de sanatate din romania se verifica la "sange"concediile medicale suportate din FNUASS( mai precis , pana si data de acordare are asa de mare importanta incat devine motiv de amanare/refuz la plata a certificatului medical).asa e peste tot ?sau sunt eu ghinionista?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 11:38, 22 Ianuarie 2010
Certificatul de concediu medical are statut de ordin de plata si se completeaza in conformitate cu Ordin Nr. 233/125 din 14 martie 2006.

In cazul in care angajatorul respinge la plata un certificat de concediu medical datorita completarii gresite constatate de catre medicul de intreprindere, medicul care a eliberat certificatul de concediu medical poate efectua modificari pe formularul eliberat, confirmate prin semnatura si parafa, sau poate elibera un duplicat in care mentioneaza, la data acordarii, data cand a efectuat modificarea, specificand "DUPLICAT" si atasand certificatul de concediu medical anulat la exemplarul 3 al noului formular.
Daca v-au dat cei de la Casa de sanatate, refuzul, inseamna ca ati fost si nu prea... (ghinionista)

Ati fost pentru ca cei ce verifica sunt de regula de meserie Medici, prin urmare, foarte rar o sa recunoasca ca un coleg de-al lor a gresit. Daca o sa o faceti dv. va vor trimite la Colegiul Medicilor cu acele certificate.

Nu ati fost gninionista pentru ca aveti o Casa de Sanatate unde s-au procesat Certificatele, adica e un caz norocos, de obicei contrar legii ei sunt cam cu un an in urma la verificarea concediilor medicale. Cu alte cuvinte acum se verifica CM pe martie-aprilie 2009 in majoritatea Caselor se Sanatate (si asta nu pt ca nu se munceste ci pt ca 2-3 fuctionari au de facut munca pt un intreg judetul/sector).

O spun din experienta, am ajunst la o firma aproape sa-i bag in Contentios Administrativ ca sa-mi dea banii si am refuzat si concedii la plata datorita fondurilor insuficiente justificate prin lipsa recuperarilor aferente (adica refuzam sa primesc CM intrucat Casa dde sanatate datora peste 18 000 RON).

Nu este normal sa se puna problema sub forma "ghinionist " sau nu ,ci a corectitudinii intocmirii documentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Roberto93 Roberto93 Buna ziua am si eu o problema , am pierdut concediu medical an original , deși am trimis copie după el la firma care lucrez tocmai după 6 luni mai cere ... (vezi toată discuția)
Concediu medical roxanacovalschi roxanacovalschi am avut concediu medical pe codul 932 de pe 1.07.(a picat intr-o duminica) pana pe 8.07.12...problema este ca acesta a fost eliberat pe data de 3 (marti)...si ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pierdut gina2010 gina2010 Buna ziua, ce pot face in situatia in care societatea unde lucrez mi-a pierdut concediul medical initial pe cod 08? Multumesc. (vezi toată discuția)