avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere neplatita de 1 an
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere neplatita de 1 an

Buna ziua, numele meu este Ionut, am 19 ani. Tatal meu nu mi-a mai dat pensia alimentara din luna mai 2015, am deschis un proces in vederea rezolvarii acestui lucru, dar pana acum s-a tot amanat, procesul este deschis in data de 16.11.2015 si ieri s-a amanat iar pe data de 14.09.2016. Motivul amanarii este "Amânat având în vedere lipsa de procedură cu reclamantul. ", in instiintarea de la judecatorie mi s-a cerut doar prezenta, dar eu in aceasta perioada sustin examenul de bacalaureat . Exista vreo sansa sa mi se plateasca pensia alimentara restanta?Multumesc anticipat
Link catre dosarul de la Judecatoria Slatina
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
IonutCristian04, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonutCristian04 , utilizator 10:01, 17 Iunie 2016
In care perioada aveti examenul?

Se va pronunta instanta, dar mai bine ati fi negociat cu tatal.
Pana pe 1 iulie se sustin competentele, iar pe 4,6,8 probele orale. In legatura cu negociatul cu tatal, nu cred ca mai este cazul este al 2-lea proces pe care il am cu el pe baza intarzierii platii. A avut 2 locuri de munca iar a 2-a zi dupa citatie si-a dat demisia de la unul din ele si a inceput sa se planga ca nu are bani...
Nu trebuie sa fiti prezent personal dar trebuie sa fie îndeplinită procedura de citare, adică ca la dosar sa se întoarcă dovada de îndeplinire a procedurii.

Daca ati solicitat plata pensiei de la data introducerii cererii, atunci hotararea judecătorească va fi in sensul de a plăti de la momentul sesizării.

Probleme vor fi daca nu are un loc de munca
Va multumesc pentru raspunsuri. Se poate face ceva ca sa se judece putin mai devreme?sau deja s-a intrat in perioada concediilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu nevoie de ajutorul vostru sa fac o intampinare pentru pensie alimentara carmen04 carmen04 acum aproape un an am facut 18 ani si am fost cu tatal meu in instanta pentru continuarea pensie de intretinere insa aceasta a redus pensia la suma de 450 de ... (vezi toată discuția)
Tata nepasator- pensie de intretinere laurazom laurazom Buna ziua, am un copil de 1 an si 4 luni, iar tatal lui l-a vazut doar de doua ori pana acum. Anul acesta nici macar telefonic nu s-a interesat de copilul lui. ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului? ... DerLehrer DerLehrer Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului? Am facut apel in urma sentintei primite de judecatorie intrucat copilul a fost incredintat ... (vezi toată discuția)