avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am si eu nevoie de ajutorul vostru sa fac o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am si eu nevoie de ajutorul vostru sa fac o intampinare pentru pensie alimentara

acum aproape un an am facut 18 ani si am fost cu tatal meu in instanta pentru continuarea pensie de intretinere insa aceasta a redus pensia la suma de 450 de lei noi , in condiitile in care mama mea i-a un salariu de 600 de lei nu imi pot permite sa fac o facultate , precizez ca tatal meu are un salariu de 23 de mil . Am facut recurs la aceasta decizie insa am nevoie de intampinare intrucat in perioada in care am avea procesul eu am examenul de bacalaureat. va raman datoare daca ma puteti ajuta
Nu cred ca ai nevoie de intampinare...
Ce vrei de fapt sa comunici la judecatorii din recurs?
Vrei sa ceri o amanare?

Si de unde stii tu ca tatal are salariu 23 mii? S-au despus ceva acte la dosar cu salariul?
Cand tu ai promovat actiune pentru continuare pensie, tatal tau a promovat cumva "cerere reconventionala"? A cerut cumva reducerea pensiei?
In prima hotarare, cum a motivat instanta reducerea pensiei?
Cat era pensia inainte?
Tatal tau mai are copii?
In prima instanta, pana cand s-a decis ca vei primi cei 450 de lei?
Recursul pe care l-ai facut a fost motivat?
Termenul la care ai bac-ul este primul termen de judecata la recurs?
------
@carmen: te intreb pentru ca mi se pare putin incurcata situatia, si vreau sa fiu sigur ca inteleg tot inainte sa iti dau un sfat (sa nu-ti spun prostii).
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
smeagull, utilizator
deci la primul proces pentru continuarea pensiei alimentare s-au cerut documente de la locul de munk al tatalui meu si asa am aflat exact salriul lui . inainte aveam 25% din salariu apoi a cerut reducerea pensiei la suma de 450 de lei pe motiv ca ar avea credit scos de la bank . am facut intampinarea la recurs , iar termenul de judecata la recurs e in aceasi zi in care eu am examenul , tatal meu nu mai are copii si pensia alimentara ramane la suma de 450 pana la terminarea studiilor
sunt de acord k facultatea nu este obligatorie insa consider k dak iti doresti sa iti faci un viitor si ai invatat si te-ai straduit ai nevoie de o oarecare sustinere .
as vrea dak s-ar putea sa se judece in lipsa mea deoarece asa cum am mai spus si imi pare rau k ma repet dar examenul si viitorul meu sunt mult mai importante decat sa ajung la un proces
Draga Carmen,
Tu nu ai nevoie de intampinare, din moment ce spui ca ai facut deja intampinare la recurs. (sa stii ca informatii pe care le dai sunt inexacte, nu reusesc sa imi dau seama daca au fost doua procese sau unul singur, cine a declarat recurs si de ce. Pe cine a nemultumit hotararea? Pe tine? pe tatal tau? pe amandoi?)

Tu trebuie sa faci fie o cerere de amanare a judecarii recursului, daca vrei meaparat sa participi la proces, fie o cerere de judecare in lipsa (caz in care se va trece la judecata fara tine).
Sunt de acord ca bacalaureatul este mult mai important, si nu trebuie sa lipsesi de la el pentru recurs.

Pentru judecarea in lipsa, nu-i mare smecherie: vei scrie "Catre Tribunalul X, Subsemnata ....., parte in dosarul nr ....../..../......, in contradictoriu cu ....(tatal), avand ca obiect recurs - pensie alimentara,
va rog sa dispuneti judecarea cauzei in lipsa mea.Sunt in imposibilitatea obiectiva sa ma prezint in fata instantei, doarece in perioada .... - .... sustin examenul de bacalureat."
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
smeagull, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani Instalator69 Instalator69 Buna ziua.Sint un parinte(tata) care platesc o pensie alimentara conform hotaririlor judecatoresti(au fost doua,dintre care una, de majorare la 25%)De-a lungul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara prin executare silita. samoila anca samoila anca Buna ziua. Fata mea a dat in judecată pe tatal ei pt neplatirea pensiei alimentare. Ea are 18 ani si noi parintii ei suntem divortati de 17 ani. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cla2012 cla2012 buna ziua, as avea si eu o intrebare la care sper ca imi poate raspunde cineva...acum cateva zile am primit o citatie de la \"tatal meu\" precum vrea sistarea ... (vezi toată discuția)