avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pensie alimentara prin executare silita.
Discuție deschisă în Executare silită

Pensie alimentara prin executare silita.

Buna ziua. Fata mea a dat in judecată pe tatal ei pt neplatirea pensiei alimentare. Ea are 18 ani si noi parintii ei suntem divortati de 17 ani. Anul trecut l-a dat in judecata dupa ce el a avut un loc de munca. In perioada cat a decurs procesul el i-a dat ceva bani dar in mana. Mentionez ca el este in urma cu pensia cu 2 sau 3 ani. A zis ca face recurs si ca ne cară in tribunale de nu ne vedem. Va rog sa ne spuneti care sunt consecintele atat pt fata mea cat si pt el ca pârât. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:49, 15 Iulie 2020
Si care este stadiul procesului?
D.p.d.v. legal tatal este obligat sa plateasca pensie de intretinere ( alimentara) copilului major ce se afla in continuarea studiilor, dar nu peste varsta de 26 de ani.
Procesul s-a încheiat si ca sa îi poata retine din salariu a trebuit legalizata sentinta si am apelat la un executor. Poate sa faca el recurs sau sa ne dea in judecată pt ce a facut fata mea? Ca asa ne-a amenintat. El a zis ca nu accepta sa îi se traga din salariu bani. In cazul in care ju vrea sa plateasca si face el contestatie, ce se poate intampla?

Ionut.ion a scris:

D.p.d.v. legal tatal este obligat sa plateasca pensie de intretinere ( alimentara) copilului major ce se afla in continuarea studiilor, dar nu peste varsta de 26 de ani.

El s-a înscris zilele acestea la facultate dar si lucrează cu carte de munca. Mai poate beneficia de pensie alimentara?

Ionut.ion a scris:

Ea, nu el scz, s-a inscris zilele acestea la facultate
Daca lucreaza nu o sa mai beneficieze de aceasta pensie ( nu stiu daca exista un cuantum minim al salariului ce se poate cumula cu pensia alimentara dar nu cred...).
Poate va ajuta un avocat cu un raspuns mai corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentare samoila anca samoila anca Buna ziua. Fata mea a dat in judecată pe tatal ei pt neplatirea pensiei alimentare. Ea are 18 ani si noi parintii ei suntem divortati de 17 ani. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Am si eu nevoie de ajutorul vostru sa fac o intampinare pentru pensie alimentara carmen04 carmen04 acum aproape un an am facut 18 ani si am fost cu tatal meu in instanta pentru continuarea pensie de intretinere insa aceasta a redus pensia la suma de 450 de ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere a copilului flor93 flor93 Buna ziua. As avea nevoie de cateva raspunsuri daca se poate. casatoriti de 4 ani, cu o viata formata in italia de 10 ani. sotul meu a lucrat aproape mereu, cu ... (vezi toată discuția)