avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am si eu nevoie de ajutorul vostru sa fac o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am si eu nevoie de ajutorul vostru sa fac o intampinare pentru pensie alimentara

acum aproape un an am facut 18 ani si am fost cu tatal meu in instanta pentru continuarea pensie de intretinere insa aceasta a redus pensia la suma de 450 de lei noi , in condiitile in care mama mea i-a un salariu de 600 de lei nu imi pot permite sa fac o facultate , precizez ca tatal meu are un salariu de 23 de mil . Am facut recurs la aceasta decizie insa am nevoie de intampinare intrucat in perioada in care am avea procesul eu am examenul de bacalaureat. va raman datoare daca ma puteti ajuta
Se mai ridica inca o problema aici.

Tu inca nu esti la facultate, intradevar tatal este dator sa palteasca pensie alimentara daca copilul isi continua studiile, dar pentru moment tu inca nu esti la facultate.

Parerea mea este sa depui cerere de amanare si sa soliciti teremen , astfel incat sa treci de bac si sa te inscrii efectiv la o facultate astefl incat sa si poti cere pensia alimentara pentru continuarea studiilor.

Dar cel mai bun sfat pe care il pot da este sa angajezi un avocat specializat in dreptul familiei!

Cu stima
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Wladelu , utilizator
@Wladelu poate sa aiba dreptate. Depinde foarte mult de ce scrie in hotararile judecatoresti - sunt una sau doua? (si cum am zis, depinde de motivele de recurs, de care dintre parti a facut recurs si de ce).
Va multumesc frumos pentru ajutor si pentru k m-ati ajutat sa inteleg cum e mai bine sa fac

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani Instalator69 Instalator69 Buna ziua.Sint un parinte(tata) care platesc o pensie alimentara conform hotaririlor judecatoresti(au fost doua,dintre care una, de majorare la 25%)De-a lungul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara prin executare silita. samoila anca samoila anca Buna ziua. Fata mea a dat in judecată pe tatal ei pt neplatirea pensiei alimentare. Ea are 18 ani si noi parintii ei suntem divortati de 17 ani. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cla2012 cla2012 buna ziua, as avea si eu o intrebare la care sper ca imi poate raspunde cineva...acum cateva zile am primit o citatie de la \"tatal meu\" precum vrea sistarea ... (vezi toată discuția)