avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară la majori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară la majori

Bună ziua, soțul meu are o fată din prima căsătorie,a plătit mereu pensia alimentară, fata are acum examenul de bacalaureat și din cîte știm noi vrea să continue facultatea fără frecvență. Întrebarea este , trebuie plătită în continuare pensia alimentară dacă face această facultate? Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cora1000 , utilizator 16:28, 16 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, cata vreme studieaza, majorul poate fi sprijnit financiar, pana la implinirea varstei de 26 de ani, daca nu obtine venituri, dintr-o activitate remunerata.

Prin urmare, starea de nevoie este generala de lipsa realizari unor venituri dintr-o activitate lucrativa.

Ratiunea acordarii pensiei de intretinere majorului este data de faptul ca acesta isi desavarseste pregatirea profesionala, prin parcurgerea studiilor universitare.

Nu are relevanta forma de invatamant aleasa.

Vă mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere-dupa implinirea varstei de 18 ani Catalina_1 Catalina_1 Va rog, sa-mi spuneti daca dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul care este momentan elev va mai primi pensie de intretinere? Mentionez ca Instanta in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)