avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 4 Decese, 5 spete mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

4 Decese, 5 spete mostenire

Buna seara,

Mi-ar fi de mare ajutor cateva informatii juridice privind situatia in care ma aflu. Decesul socrului meu a fost primul apoi decesul bunicii dupa mama, mama si tatal care au murit in acelasi an.
1.Am obtinut certificat de mostenitor eu si fratele meu pe casa si teren dar avem probleme cu intabularea, diferenta din acte si ce iese la masuratoare este de 65 m. Am fost sfatuiti de inginer sa dam o delclaratie notariala din care sa rezulte ca noi renuntam la diferenta. Am dat declaratia si dosarul tot a fost respins pe motiv de suprapunere.Am fost ulterior sfatuiti de ing. sef sa discutam cu vecinii din partea de nord care sa dea la rindul lor declaratii notariale ca sunt de acord sa se mute coordonatele, si problemele au continuat...(vecina nu-si gaseste un CM de care ar avea nevoie la notariat pt declaratie,am incercat sa scotem un duplicat,nu am reusit,toate pe banii si timpul meu, un vecin e mai recalcitrant etc).S-a implinit 1 an si jumatate de cand ne chinuim. Ce-as putea sa mai fac pt. a intabula?Daca tot nu am reusit pana acum si ajung la instanta as anula declaratia notariala de renuntare.Se mai poate?(si mai am o ingrijorare este normal ca oficiul de cadastru sa tina de atata vreme original CM la dosar?)Ce trebuie sa cer in instanta? Pot sa vand daca nu am intabularea facuta?
2.Ulterior obtinerii CM am aflat ca exista 2 terenuri extravilan cu TP pe numele tatalui (fig la primarie pe rol) instrainate de acesta cu act masina de scris, martori,fara stampila.Din cate stiu actele se fac prin notariat si din cate am auzit tatal meu ar fi fost pacalit.Ce sanse avem sa-l dobandim?Care ar fi pasii de urmat?
3.Un al treilea teren extravilan instrainat in acelasi fel este cu TP pe numele unchiului dobandit de tatal meu prin donatie de la fratele lui decedat(nu sunt mostenitori).Am sanse sa-l recuperez avand in vedere ca am CM dupa masa succesorala de la nr 1.? Terenul este in arenda acum si persoana care tine TP original cere bani pt restituire TP- am fost sfatuiti de primarie sa facem duplicat TP.Ce-ar trebui sa facem?Cu duplicat TP mai putem face un contract de arenda peste primul?
4.Bunica dupa mama decedata in februarie(vaduva/bunicul decedat in razboi),mama decedata in luna mai.Au fost trei, unchiul detine tot. Sustine ca bunica i-ar fi lasat tot cu acte(nu stiu ce acte).Considera ca i se cuvine tot / el ocupandu-se dupa revolutie de un proces cu alte neamuri pentru niste terenuri (tot ale bunicii) si ingrijind-o in ultima perioada de viata. Nu s-a facut succesiunea/ noi am fi de acord ca el sa detina o parte mai mare. Matusa si noi nu avem dreptul la nimic? Indiferent ce acte ar avea cum ar putea fi combatute?
5.Socrul decedat bunica sotului in viata (bunic decedat in razboi) , au avut 3 copii. Socrii au locuit si investit in casa bunicii pana la decesul socrului. Soacra mea a fost alungata de soacra ei.Cum pot recupera investitiile? Ce drept are sotul meu? In acest moment am inteles ca batrana este ingrijita de o fiica din aceeasi localitate si i-ar fi facut deja act de vanzare-cumparare.O alta fiica traieste intr-o localitatea invecinata.

Cu stima

Cel mai recent răspuns: krysstyana , utilizator 18:34, 17 August 2009
aveti multe probleme juridice si pt. a primi un raspuns pertinent trebuie sa va adresati unui avocat pt o consultatie juridica live.
Multumesc,

M-am gandit ca acesta ar fi un raspuns:innocent:
Subscriu raspunsului dat mai sus de colega mea. Ma tem ca nu puteti primi un raspuns exact pe acest forum, pentru ca trebuie studiate documentele.
Daca tot ati scris, in mare, cate ceva din detaliile situatiei Dvs. juridice, incercati sa va puneti in ordine si toate actele pe care le aveti in legatura cu problemele descrise si mergeti cu ele la un avocat. Raspunsul pentru cum se poate descalci situatia il veti primi cu siguranta daca avocatul are actele in fata.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Ma raliez punctului de vedere al antevorbitorilor mei!:DSpeta dvs este prea complexa pentru a ne da cu parerea fara sa vedem actele!
Referitor la acea suprapunere , a gresit inginerul cadastrist , in sensul ca daca a vazut ca se suprapun terenurile putea sa faca un cadastru miscorat pentru terenul dvs in sensul ca identifica terenul mai putin acea suprapunere . Si iesea in dosarul cadastral urmatoarea situatie: teren in acte suprafata X , din masuratori X-65mp! Si astfel evita incheierea de respingere!B-)Apelati la un inginer cadastrist mai inteligent!:D
Va multumesc f. mult, inteleg situatia

Alte discuții în legătură

Declarații de la vecini pentru prima inscriere Andreeacb28 Andreeacb28 Bună ziua. Am ales sa fac o prima înscriere pe un teren pe care bunica mea are titlu de proprietar de la alte rude de-ale ei decedate... Topometristul ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe numele bunicilor decedati as aprecia ... Laur94 Laur94 Titlu de Proprietate pe numele bunicilor decedati As aprecia enorm clarificari pentru situatia urmatoare: 1. Titlul de Proprietate pt teren extravilan pe ... (vezi toată discuția)