avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cod civil/ daune civile
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cod civil/ daune civile

In anul 2012 un jurnalist a publicat un articol/comentariu critic intr-un cotidian in care apar in clar numele a doua persoane de profesie jurnalisti/comentatori despre care mass media deja a reprodus o inregistrare a convorbirii telefonice a acestora (practic o actiune de santaj) cu un functionar public/sef de institutie. Cei doi nu au intreprins atunci nici o actiune/reclamatie in justitie. Intrebare: daca comentariul respectiv este republicat intr-o culegere de comentarii (sub forma de volum) in anul 2016 autorul comentariului critic mai este vulnerabil a fi reclamat in justitie sub motivatia de 'defaimare' cu solicitarea de daune pecuniare avind in vedere existenta prescriptiei de 3 ani (2012-2015)?
Pe linie civila, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Manipularea prin mass-media Radu Gabrian Radu Gabrian Efectul mass-media asupra opiniei publice se explica prin influenta directa a continutului sau asupra auditorilor,cititorilor,telespectatorilor sau prin starea ... (vezi toată discuția)
Greva magistratilor lilicrin lilicrin Greva magistratilor este generala? In toate judetele nu se judeca ? Cat va dura? Cunoaste careva raspunsurile... (vezi toată discuția)
Proba video in noul cod penal adrianfm67 adrianfm67 Am fost nevoit sa filmez intrun apartament in care sint coproprietar abuzurile celuilalt proprietar,inclusiv abuzurile si santajul la care eram supus de catre ... (vezi toată discuția)