avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibila incalcare a legii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibila incalcare a legii

Buna ziua,
In luna mai 2015 am fost diagnosticat cu adecarcinom gastric invaziv(cancer la stomac). A urmat o operatie cu rezectie totala si de atunci sunt in incapacitate temporara de munca, cod 096(Tumori maligne ale stomacului).
In luna iunie 2016 mi-au fost blocate conturile bancare in urma unei instiintari de la un executor judecatoresc catre banca pentru infintarea popririi in cuantum de 1/3 din salariu. Mentionez faptul ca la locul de munca nu a ajuns nici o hartie de infiintare a popririi.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Se poate pune poprire pe salariu si blocarea conturilor bancare in conditiile in care eu ma aflu in incapacitate temporara de munca(cod 096 - Tumori maligne ale stomacului)? Ce pot face in aceste conditii pentru ca din cate stiu, conform codului de procedura civila nu se poate pune poprire.. cu atat mai mult, nu cumva au incalcat legea prin faptul ca mi-au blocat conturile si banii din cont tinand cont de situatia mea? In prezent am conturile blocate iar din salariu mi-a fost oprita o treime, diferenta a fost ridicata cash prin casieria bancii dupa discutii purtate cu directorul bancii care a recunoscut ca nu au procedat legal dar ca pana nu se lamureste situatia (am facut o cerere de deblocare a conturilor si copie dupa actele medicale atasate la cerere) nu-mi poate debloca conturile.
Intentia mea este sa ma indrept impotriva lor in instanta si va intreb: am vreo sansa de castig? imi poate recomanda cineva un avocat care sa ma reprezinte?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ACManuela , utilizator 07:22, 17 Iunie 2016
Legea nu va protejează și oricine are o datorie este bun de plata.
E bine însă să vorbiți cu ei și sa știe.
Ce recomanda si colegul mai sus, cel mai bine duceti-va personal cu toate certificatele (internare, chirurgie..etc.) si stati de vorba, sigur cred ca exista intelegere prin ce necaz ati trecut. Va poate pune sa semnati un angajament de reesalonare a platilor. Cel mai bine stati de vorba,
Vedeti ca v-am raspuns in celalalt subiect deschis de dvs.
www.avocatnet.ro/content/for...

Eu nu cred ca aveti vreo sansa de scastig in acest moment, impotriva bancii, pentru motivele de la celalalt subiect.
Pentru banca, abia daca refuza deblocarea sumelor care nu se pot popri dupa ce I-ati informat despre provenienta sumelor (salariu + medica) se pune problema unei raspunderi. Dar nu in acest moment...
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
smeagull, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, blocare conturi și poprire pe salariu in timpul concediului medical ACManuela ACManuela Buna ziua, In luna mai 2015 am fost diagnosticat cu adecarcinom gastric invaziv(cancer la stomac). A urmat o operatie cu rezectie totala si de atunci sunt in ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite - deblocare cont anotherone anotherone Buna seara. Am primit o notificare prin care mi s-a pus poprire pe contul bancar. Motivul? Amenda ratb in valoare de 250 lei. Am depus suma respectiva pe ... (vezi toată discuția)