avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa judiciara sau taxa juridica de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa judiciara sau taxa juridica de timbru

buna ziua,imi puteti spune daca este o diferenta intre taxa judiciara si taxa juridica de timbru. Avocata mi a spus sa platesc o taxa judiciata in valoare de 20 lei pt judecatoria sec 4 dar doamna de la ghiseu, de la posta mi a trecut pe chitanta taxa juridica 20 lei pt directia generala de impozite si taxe pt contul ro 48trez70421070203xxxxx, cand i am repetat ceea ce vreau si ca trebuia pe chitanta sa apara ce mi a spus avocata, functionara de la posta mi a spus ca nu exista cont pt judecatoria sec 4 si ca asa se face plata si ca nu ar fi diferenta intre judiciar si juridica. ma puteti lumina?
Taxa are denumirea corecta "taxa judiciara de timbru", cunosc situatia de fapt de la posta, nu este nicio problema sub ce titlu este incasata, important este sa fie contul corect.

Incepand cu 2009 taxele nu se mai datoreaza in functie de instanta ci de domiciliul platitorului in contul primariei. Pentru sectorul 4 incaseaza si Posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru judecatoria sector 4 doru6 doru6 Am o nelamurire cu privire la plata taxei judiciare de timbru. Pe site-ul judecatorie apare ca : Taxele judiciare de timbru se virează pe bază de ordin de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru bog2k3 bog2k3 Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am depus la judecatoria Buftea o contestatie impotriva unui proces verbal rutier. Am primit acasa in plic (eu sunt din ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa insoteasca o contestatie impotriva unei amenzi contraventionale? danaa1 danaa1 Doresc sa atac o amenda contraventie data de politist cu care nu sunt de acord. Termenul de contestatie este de 15 zile. La plangere (contestatie), ... (vezi toată discuția)