avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul de asistenta juridica prin avocat?

Mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul sau delegatia de asistenta juridica prin avocat?

Dupa ce avocatul meu din oficiu a pledat impotriva mea, ii dau concediu cu plata conform legii

Art. 28 din Legea 51/1995
(2) Avocatul, precum si clientul au dreptul sa renunte la contractul de asistenta juridica sau sa il modifice de comun acord, in conditiile prevazute de statutul profesiei. Renuntarea unilaterala a clientului nu constituie cauza de exonerare pentru plata onorariului cuvenit, pentru serviciile avocatiale prestate, precum si pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de avocat in interesul procesual al clientului.


Art. 44. - (1) Avocatul nu poate asista sau reprezenta parti cu interese contrare in aceeasi cauza sau in cauze conexe si nu poate pleda impotriva partii care l-a consultat mai inainte in legatura cu aspectele litigioase concrete ale pricinii.


Statutul profesiei de avocat,
actualizat prin Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania nr. 64/2011, publicata in M.Of. 497 din 07-aug-2013

Articolul 147
(1) In afara cazurilor prevazute de lege sau de parti, contractul de asistenta juridica inceteaza prin renuntarea unilaterala a clientului sau, dupa caz, a avocatului.
(2) Incetarea contractului prin renuntarea unilaterala a clientului sau a avocatului nu il exonereaza pe client de plata onorariului cuvenit pentru serviciile prestate, precum si pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de avocat in interesul sau.



[ link extern ]
Peste tot delegatia e prezentata ca un act juridic cu consimtamantul beneficiarului nu fara


Din punctul de vedere al dreptului civil, actul juridic prin care o persoana (delegant) insarcineaza o alta persoana (delegat) sa execute o anumita prestatie in favoarea unei terte persoane (delegatar), cu consimtamantul acesteia.

Delegatia simplifica raporturile juridice dintre parti, facand ca printr-o singura plata (de la delegat la delegatar) sa se stinga doua obligatii:
- aceea a delegatului fata de delegant, si
- aceea a delegantului fata de delegatar.


[ link extern ]
...
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2016
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 22:47, 19 Iunie 2016
... si... vi s-a admis o astfel de cerere ????

:O
Car3men a scris:

... si... vi s-a admis o astfel de cerere ????

:O

Ati fi vrut ca situatia sa degenereze intr-o plangere penala prealabila de punerea in miscare a actiunii penale pentru Asistenta si reprezentarea neloiala? Sunt sigur ca nimeni (intreg la cap) nu vrea asta deci presupun ca da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la aparare marian costea marian costea buna ziua.am, primit amenda administrativa de la procuror.partea vatamata a facur plangere.la judecata,judecatorul ma intreaba:``aveti alte credreri?``eu ii ... (vezi toată discuția)
Arestare zdb zdb sunt obligat sa dau declaratii daca imi cere politia sau pot cere dreptul la un avocat? stie cineva unde gasesc drepturile pe care un politist trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Petent dosar penal - asistenta juridica gigelas gigelas Buna seara, O contestatie facuta la judecatorie,impotriva unei amenzi administrative,dispusa de organele de cercetare penala. Petentul,a solicitat un ... (vezi toată discuția)