avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie repatriere copil
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

repatriere copil

buna ziua
am si eu o intrebare va rog.
o prietena, traieste in italia cu un italian.nu sunt casatoriti.dar au impreuna o fetita minora.fetita este recunoscuta de tatal italian si i poarta numele.ea vrea sa se desparta de el si sa se intoarca in romania.poate lua fetita cu ea in romania?sau i trebuie procura din partea lui ca sa poata intra cu fetita in romania?fetita are certificat de nastere italian ca acolo sa nascut.sau ce acte i cere la vama ca sa poata intra ce fetita in romania?

va multumesc anticipat ptr raspuns.

cu deosebit respect
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2016
butucflorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: butucflorin , utilizator 08:34, 17 Iunie 2016
Nu are nevoie de declaratie din partea tatalui pentru a intra cu fetita in Romania, ci fetita va avea nevoie de pasaport.
Atentie insa, la plecarea din Italia! Daca pleaca fara acordul tatalui, mama poate fi acuzata de rapire internationala de copii...
Fetita este nascuta in Italia, deci are cetatenie italiana, iar tatal se poate prevala de faptul ca fetita are domiciliul in Italia si poate cere instantelor din Romania ca fetita sa revina la in Italia.
am inteles.va multumesc foarte mult ptr raspuns.

deosebit respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil român cu cetățenie italiană valig1 valig1 Se da urmatoarea situatie copil de 3 ani, mama copilului este romanca, tatal italian, necasatoriti, au impreuna un copil recunoscut de tata, cu cetatenie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare obligatorie in românia a copilului de cetatenie italiana 1katerine 1katerine Am o fetița de 5 luni născută in Italia si care are cetatenie italiana (tatăl italian). As dori sa merg cu fetița in România, are carte de ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copil catalinagt catalinagt Buna ziua. Rog Dnii Avocati cu experienta in probleme de rapire internationala de minori sa-mi indice cum se poate rezolva urmatoarea situatie! O ruda a ... (vezi toată discuția)