avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lntabulare imobil dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lntabulare imobil dupa divort

Buna ziua , sunt in divort cu sotul meu , i-am cerut sa facem partajul lucrurilor comune si a refuzat ; a furat banii comuni , masina si aproape toate bunurile comune din casa si s-a mutat cu o alta femeie , in fiecare zi vine si mai fura din lucrurile care au mai ramas , am depus plangeri la politie si urmeaza procese in instanta . Avem un imobil pe care l-am construit in timpul casniciei pe un teren care il avea el inainte de casatorie . In anul 2014 a mers la notar si a dat declaratie notariala prin care declara ca imobilul este bun comun in vederea intabularii . Intabularea nu s-a facut pana in prezent . Va rog sa-mi spuneti , dupa divort poate sa intabuleze casa numai pe numele lui , ce pot sa fac , cum sa previn acest lucru , pentru ca este un om fara caracter , violent , imi aduce amenintari sa parasesc acest imobil si vreau sa evit inca un proces .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:57, 17 Iunie 2016
Va trebui sa faceti partaj. In mod normal terenul este bunul propriu al dansului iar constructia se prezuma ca va apartine ambilor in cote parti egale. La pataj probabil o sa vi se atribuie o sulta pentru cota parte de 1/2 ce va apartine numai de constructie.
Vreau sa va intreb daca poate sa intabuleze casa numai pe numele lui dupa divort , deoarece el nu este de acord cu partajul si merge numai pe furt si amenintari .
Este posibil, daca autorizatia de construire este doar pe numele lui si nu se fac verificarile necesare de cei de la Cartea Funciara, insa puteti dovedi oricand ca acea constructie a fost dovbandita in timpul casatoriei. introduceti atat actiune de divort cat si de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate + partaj (casã) nina49 nina49 Bună la toti Vă rog să mă ajutati ,am din nou nevoie de sfaturile voastre . Sotul a mostenit un lot de pămînt de la bunica ,unde am începăt să ... (vezi toată discuția)
Divortul vio_georgescu vio_georgescu Sunt o femeie de 37 de ani si cu un baietel de 14 ani,sotul meu bea peste masura,face scandal,ma jicneste si m-am saturat de situatia actuala.Noi ... (vezi toată discuția)
Bun comun ioanadinu ioanadinu buna ziua, sotul meu a primit printr-un program anl, mai demult, un teren pe care a construit fundatia unei case si o parte din pereti. eu nu l-am cunoscut ... (vezi toată discuția)