Buna ziua , sunt in divort cu sotul meu , i-am cerut sa facem partajul lucrurilor comune si a refuzat ; a furat banii comuni , masina si aproape toate bunurile comune din casa si s-a mutat cu o alta femeie , in fiecare zi vine si mai fura din lucrurile care au mai ramas , am depus plangeri la politie si urmeaza procese in instanta . Avem un imobil pe care l-am construit in timpul casniciei pe un teren care il avea el inainte de casatorie . In anul 2014 a mers la notar si a dat declaratie notariala prin care declara ca imobilul este bun comun in vederea intabularii . Intabularea nu s-a facut pana in prezent . Va rog sa-mi spuneti , dupa divort poate sa intabuleze casa numai pe numele lui , ce pot sa fac , cum sa previn acest lucru , pentru ca este un om fara caracter , violent , imi aduce amenintari sa parasesc acest imobil si vreau sa evit inca un proces .
Va multumesc !
Va trebui sa faceti partaj. In mod normal terenul este bunul propriu al dansului iar constructia se prezuma ca va apartine ambilor in cote parti egale. La pataj probabil o sa vi se atribuie o sulta pentru cota parte de 1/2 ce va apartine numai de constructie.
Vreau sa va intreb daca poate sa intabuleze casa numai pe numele lui dupa divort , deoarece el nu este de acord cu partajul si merge numai pe furt si amenintari .
Este posibil, daca autorizatia de construire este doar pe numele lui si nu se fac verificarile necesare de cei de la Cartea Funciara, insa puteti dovedi oricand ca acea constructie a fost dovbandita in timpul casatoriei. introduceti atat actiune de divort cat si de partaj.
Divortul
vio_georgescu
Sunt o femeie de 37 de ani si cu un baietel de 14 ani,sotul meu bea peste masura,face scandal,ma jicneste si m-am saturat de situatia actuala.Noi ... (vezi toată discuția)
Bun comun
ioanadinu
buna ziua,
sotul meu a primit printr-un program anl, mai demult, un teren pe care a construit fundatia unei case si o parte din pereti. eu nu l-am cunoscut ... (vezi toată discuția)