avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

La institutia in care lucrez am primit printr-o notificare trimisa printr-un birou de executori judecatoresti, o solicitare de instituire a popririi asupra veniturilor unui salariat.
Precizez faptul ca am aflat, in urma acestei notificari, ca exista o hotarare judecatoreasca investita cu formula executorie din anul 2008 dar instanta nu a comunicat institutiei unde lucrez nici hotararea judecatoreasca si nici ordonanta de poprire.
Prin notificarea primita ni se mentioneaza faptul ca daca nu vom executa hotararea instantei se va adresa executorului judecatoresc in vederea punerii in aplicare a hotararii sau validarea popririi in calitate de tert poprit a insitutiei.
Va adresez urmatoarea intrebare> pot sa pun in aplicare hotararea, de care nu am avut cunostinta pana acum, in urma acestei notificari sau este necesara emiterea ordonantei de poprire de catre instanta.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters81331 , utilizator 11:25, 18 August 2009
Surprinzator este vechimea hotararii si lipsa comunicarii din partea instantei a obligatiilor impuse in sarcina institutiei.Pentru a nu demara procedura catre instanta in vederea emiterii ordonantei de popriere,contactati executorul care detine obligatia sa va comunice documentele pe care le detine si care au condus la notificarea institutiei.In functie de documentele comunicate de catre executor ,urmeaza sa decideti masura necesara .
Spuneti-mi, va rog, cam ce documente ar putea detine executorul judecatoresc pentru a putea justifica notificarea primita?

Cu multumiri.

Pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, cand executarea se face asupra salariului infiintarea popririi se dispune de instanta de fond, din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.
Ar fi corect sa discutati in primul rand cu angajatul dv. sa vedeti daca nu cumva a achitat de buna voie suma stabilita prin sentinta.
Infiintarea popririi asupra veniturilor debitorului se face de catre instanta de fond.Executorul judecatoresc nu face altceva decat sa puna in aplicare sentinta,daca bineinteles aceasta este investita cu formula executorie.
Cel mai la indemana dvs ,ar fi o discutie directa cu angajatul in cauza .Exista posibilitatea ca acesta ,sa fi achitat din proprie initiativa obligatiile dispuse de catre instanta,sau si acesta s-ar putea sa nu cunoasca demersurile executorului.Doua demersuri angajat /executor ar trebui sa clarifice situatia ,eventual obligatii de aplicat de catre unitate

Alte discuții în legătură

Plata pensiei alimentare floridemar floridemar Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta: am divortat de curand si am un copil pentru care fostul sot va trebui sa plateasca 1/4 din salariu ca pensie ... (vezi toată discuția)
Executarea tertului poprit stelian67 stelian67 Sunt administratorul unei societati comerciale si detinem un titlu executoriu impotriva unei alte societati comerciale . Debitorului nostru nu mai avem ce ii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mara123 mara123 Buna ziua, Sunt divortata, am un copil si inca nu am primit pensie alimentara. As vrea sa stiu, in urma hotatarii de divort, se face poprire pe salariu, sau ... (vezi toată discuția)