avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Lucrez in invatamant si pentru anul scolar 2016-2017 urmeaza sa-mi iau concediu fara plata, deoarece ma voi muta in alt oras si nu stiu daca imi voi gasi ceva de lucru acolo. As vrea sa stiu daca in perioada concediului fara plata voi avea un copil pot beneficia de aceasta indemnizatie? Si pot trece din concediu fara plata in concefiu pentru cresterea copilului? Mentionez ca pana acum am o vechime de 12 ani neintrerupta. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:26, 17 Iunie 2016
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Persoanele care, in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata.
...

2. Puteti beneficia de undemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) chiar daca veti fi in concediu fara plata (CFP) daca in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului aveti 12 luni venituri din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 66/2016 rodica2012 rodica2012 Buna ziua, Am o intreprindere individuala, pana acum cu pierdere si am si calitate de salariat la un srl, neintrerupt din 2010. Urmeaza sa nasc in luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului mirela725 mirela725 Un copil implineste 2 ani și, la nici o luna, vine pe lume si al doilea copil. Mama, care a avut indemnizatie de crestere a copilului, deoarece era studenta, ... (vezi toată discuția)