ynocentta a scris:
KLTM a scris:
Nu e adevarat, pot renunta la plangere.
Depinde de infractiune
Eu voi alege sa NU dau nici o declaratie in acea petitie transformata in plangere penala in mod abuziv, cu dorinta clara si indubitabila de a clasa cazul. Asta pot sa fac? Traim intr-u stat cica democratic, nu te poate cineva obliga, peste vointa ta sa faci dosare penale cand tu stii clar ca sunt clasate, stii din start.
Pe de alta parte, nu este normal ca o procedura deficitara (ori e nevoie de semnatura mea pentru ca dosarul penal sa fie complet ori ba ca nu inteleg...) sa duca la fortarea omului de a merge pe un dosar penal in care stie clar ca se va clasa din tocmai vicii de procedura si anume petita nu indeplineste forma unei plangeri penale si nu exista nici semnatura pe ea si nici probe. Pentru ca eu am interes sa se ia in considerare unica plangere pe acelasi subiect, facuta la carte si cu probe in dovedire, nu sa se faca ei ca fac ceva si de fapt sa favorizeze pe golanul care imi face probleme prin clasarea ei. Si apoi tot pe mine sa ma invinuiasca ca fac multe plangeri si sa ma puna si la plata de cheltuilei judiciare. Au mai facut asta, nu ma agit degeaba, stiu cu cine am de-a face.