avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurat la sanatate cu 1 ora pe zi program
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurat la sanatate cu 1 ora pe zi program

Buna ziua,
Am la o firma o salariata, menajera,cu 1 ora pe zi,salariu 239 lei brut lunar.
Nu mai are un alt loc de munca.Spune aceasta salariata ca atunci cand a mers la medicul de familie cu adeverinta ca este salariata I s-a spus ca la acest program de lucru nu I se activeaza cardul de sanatate.
Este legal? Unde este prevazuta aceasta prevedere?
Multumesc ,anticipat pentru un raspuns avizat.
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 18:51, 19 Iunie 2016
Atata timp cat d-na are un contract de munca este asigurata prin efectul legii,nu conteaza cuantumul normei sau salariul obtinut !
Angajatorul are obligatia de a retine si vira contributia de asigurari de sanatate pt respectiva angajata,aplicand cota de 5,5% din sal brut, contributia individuala cat si contributia angajatorului.
Medicul nu poate sa nu-i activeze cardul atata timp cat d-na figureaza asigurata in sistem ,este o ilegalitate! Cred ca nu este ziliera,conditie in care doamna nu este intr-adevar asigurata la sanatate!
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator
Doamna are contract de munca pe o perioada nedeterminata.i se retine contributia si plateste si angajatorul.
Multumesc pentru raspuns.
Atunci ,refuzul medicului trebuie sesizat la Casa de Sanatate ,pt ca nu are niciun motiv legal de a proceda asa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract/conventii civile loremakkai loremakkai La veniturile realizate prin contracte/conventii civile se datoreaza contributie la sanatate? Daca da ,atunic cine datoreaza aceasta contributie: angajtorul ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ContSters23466 ContSters23466 Sunt incadrata cu norma intreaga si contract pe durata nedeterminata cu salar de baza la institutie de stat unde mi se opreste lunar darile (CAS, CASS, somaj, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta angajator adria05 adria05 Buna ziua, Unde pot gasi un model de adeverinta data de angajator angajatului(i-a fost solicitata de medicul de familie pt a face dovada calitatii de ... (vezi toată discuția)