avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine are dreptul la copil daca stam in concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine are dreptul la copil daca stam in concubinaj

Buna am o situatia mai dificila cu mama copilului ma tot amenita ca imi ia copilul si pleaca in conditile in care nu este din acelasi oras unde am domiciliu copilul este minor are 2 ani si este pe numele meu trecut si ma ameninta ca pleaca cu tot cu copil probele au aparut din cauza discutilor financiare ca is scot ochi dupa ce ii cumpar una sau alta .... daca o voi da in judecata ce sanse de castig am pentru tutela copiluli tinand cont ca ea sta la mine cu tot cu copil

conteaza partea financera ca ia ramane cu vreo 200 de lei pe luna in mana avand rate bancare la fel si la mine am rate de 250 de lei pe luna si executare pe cont de 33 , 33 % dar imi raman undeva la 1500 de lei in mana net .. stau cu parinti nu platesc chirie si alte cheltuieli ia daca pleca ar sta in apartamentele inchiriate de firma dar nu si nu are nici viza de flotant ca sa demontreze ca sta in chirie toate cheltuielie sun lunar suportate de mine cresa haine mancare etc..
daca ajung in instanta pot cere testul poligraf pentru a demonstra ca in tot acest timp a fost infidela ???

rog raspuns multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:18, 24 Iunie 2016
Nu inteleg prea clar ca doriti sa cereti in instanta!!!!

Probabil va referiti la o cerere de stabilire a domiciliului minorului la dvs.

Daca asa este, teoretic aveti sanse... dar, practic ramane de vazut, in functie de probele ce se vor administra la dosar.

In ceea ce priveste infidelitatea mamei copilului, aceasta nu are nicio relevanta cu calitatea de mama a acesteia.
sa ramana la mine copilul pentru ca nu are posibilitatea de a creste copilul si nu is deacord sa stea intre alti straini pentru ca daca pleaca la apartamentele unde lucreaza stau 4 sau 5 persoane si nu is de incredere si legat de infidelitate ca sa demonstrez ca este o mama careia nu pasa ...
daca pleaca cu copilul si nu ma lasa sa il vad ca asa vrea ia ce pot face ??
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
Tot pe calea unei actiuni in instanta se poate stabili si programul de vizita.
Va fi obligata sa il respecte.
Deschideți o acțiune în instanță și solicitați ca autoritatea părintească asupra copilului să se exercite în comun de către ambii părinți, iar locuința copilului să fie stabilită la dvs.

Folosiți argumentele pe care le-ați spus deja: aveți posibilitatea să asigurați copilului cele necesare traiului (locuință, hrana, supraveghere, educație), în comparație cu mama, care nu poate asigura cele necesare copilului. Invocați faptul că minorul va fi scos din mediul său și dus în altă parte, unde nu este dovedit că are condiții de creștere și educare (aici mama ar putea dovedi contrariul).

Va trebui să probați cele susținute.
Va fi greu dat nu imposibil ( avand in vedere varsta ) sa se stabilească locuinta la dvs. Probati cele afirmate, demonstrati ca e in interesul copilului sa stea la dvs, ca i se asigura continuitatea in îngrijire si supraveghere, ca aveti venituri constante etc.

Insa cel mai usor si mai bine ar fi sa rezolvați împreună cumva amiabil, având in vedere si varsta copilului.

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor roxanazima roxanazima sant intr-o relatie de concubinaj de 4 ani,din aceasta relatie a rezultat un copil,la momentul actual copilul are 3 ani,relatiile dintri noi numai decurg ok,eu ... (vezi toată discuția)
Mama care si-a parasit copii pentru iubit in strainatate fodor18538 fodor18538 Buna ziua! Sotia mea a plecat la un iubit in Italia o luna si jumatate. Dupa ce a venit acasa, a stat 2 saptamani si a luat fetita de cinci ani la un alt iubit ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)