avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil minor

sant intr-o relatie de concubinaj de 4 ani,din aceasta relatie a rezultat un copil,la momentul actual copilul are 3 ani,relatiile dintri noi numai decurg ok,eu locuiesc la el si doresc sa plec impreuna cu copilul,sigur se va lasa cu scandal,va rog daca se poate sa-mi spuneti cum se procedeaza in astfel de cazuri,mentionez ca eu nu ficurez cu adresa din buletin la el
Cel mai recent răspuns: roxanazima , utilizator 15:50, 12 Aprilie 2013
in principal incercati in mod amiabil o discutie, plecand de la principiul fundamental al ocrotirii interesului superior al minorului si explicati concubinului si posibilitatea de a rezolva aceasta problema in prezenta unui jurist, mediator/avocat, daca aceasta cale amiabila, nu rezolva problema ci o acutizeaza, urmeaza sa va adresati instantei de tutela care va stabilicustodia minorului, este important si daca dvs detineti o locuinta, aveti un venit, puteti asigura in concluzie in bune conditii cresterea si dezvoltarea copilului, autoritatea parinteasca de principiu va ramane comuna, adica ambii parinti vor lua decizii impreuna in chestiunile esentiale de viata ale copilului.
multumesc mult pentru raspuns,am un venit lunar,legal lucrez cu carte de muna,iar el nu lucreaza cu carte de munca,locuinta am,voi sta la mama,sa speram ca se va termina cu bine.Multumesc anticipat!
Instanta hotaraste asupra raporturilor dintre parinti si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al acestora, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul, de invoiala parintilor.

Autoritatea parinteasca se exercita de catre ambii parinti, in afara de cazul cand instanta decide altfel.

Astfel, daca exista motive intemeiate, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.
Celalalt parinte pastreaza doar dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului ( poate fi stabilit un program de vizitare ).

Succes.

referitor la intrebarea de mai sus,pe care am puso,concubinul daca baga el actele pentru stabilirea custodiei,ar avea ceva in plus in instanta,adica un avataj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean strain - divort cu minor fufulet fufulet buna ziua. un sfat va rog. sunt cetatean strain (Moldova) casatorita cu roman, avem 2 copii minori. in caz de divort m-ar interesa problema copiilor, caci ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil ionela2014 ionela2014 buna ziua. Sunt casatorita din iulie anul trecut si am o fetita de 3 luni. Avem apartament cumparat din iunie anul trecut dar pentru ca nu eram casatoriti a ... (vezi toată discuția)