avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Apa pentru angajati-deductibila?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Apa pentru angajati-deductibila?

Buna ziua,
O intrebare, deoarece vremea este tinde sa ajunga la temperaturi destul de ridicate, o societate poate deduce cheltuielile cu apa cumparata pentru angajatii acesteia?
Multumesc frumos
Buna ziua, cheltuiala cu apa este deductibila, se considera cheltuiala de protocol si e deductibila in limita a 2% dintr-o baza de calcul .

Baza de calcul pentru deductibilitatea cheltuielilor de protocol s-a modificat. Conform noilor reglementari limita de 2% se va aplica asupra profitului contabil la care se adauga cheltuielile cu impozitul pe profit si cheltuielile de protocol.

Cu stima, echipa Reinvent Consulting
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2016
REINVENT CONSULTING, Consilier juridic
eu cred ca aceasta cheltuiala se poate inregistra intr-un cont de ajutor social eventual un analitic, eu asa am procedat anul trecut am avut control de la Curtea de Conturi si au spus ca este ok, mai ales ca aceste ajutoare sunt dedeuctibile in cota de 5 % din fondul de salarii.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2016
teodorescu_mgv@yahoo.com, utilizator
Da este

teodorescu_mgv@yahoo.com a scris:

eu cred ca aceasta cheltuiala se poate inregistra intr-un cont de ajutor social eventual un analitic, eu asa am procedat anul trecut am avut control de la Curtea de Conturi si au spus ca este ok, mai ales ca aceste ajutoare sunt dedeuctibile in cota de 5 % din fondul de salarii.

Da este cheltuiala deductibila, cheltuieli cu ajutoare sociale sau chiar protocol in condițiile in care nu depășiți procentele admise de codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)
Contul 6458-deductibilitate andreea68 andreea68 Buna ziua. In contul 6458 sunt inregistrate diferite sume reprezentand ajutoare de inmormantare, cheltuieli cu apa distribuita salariatilor in perioada calda, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile? malena66 malena66 Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. In ce articol al codului fiscal pot sa incadrez cheltuielile cu masa calda a salariatilor ... (vezi toată discuția)