avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Internare nevoluntara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Internare nevoluntara

Buna ziua,

Am un var primar care a incercat sa se sinucida de 2 ori saptamana trecuta, a fost oprit la timp de ambele dati. Acum e internat insa doctorul psihiatru [editare nume de persoane] nu doreste sa il interneze pe motiv ca el a mintit ca a fost doar o mica cearta in familie.
Nu stim cum sa procedam sa il internam, el acum este internat la spitalul mare unde au si sectie de psihiatrie, insa cum am spus doctorul parca nu vrea si gata.
Cum il putem face raspunzator daca pateste ceva? Eu vreau ca verisorul meu sa fie internat cred ca este singura lui sansa de a se recupera.
Unde am putea depune cereri la spital si ce cereri pentru a ii face raspunzatori, vreau sa ii dau in judecata daca ii dau drumul si pateste ceva sau daca face altei persoane rau.
Imi fac griji pentru verisorul meu si vreau ca Domnul Doctor sa plateasca (nu vreau daune materiale ci sa fie dat afara din serviciu) pentru ca nu isi respecta juramintul lui Hipocrate.

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: bogdan666 , utilizator 16:26, 13 Martie 2018
Iti multumesc bogdan666 pentru sfat. Abia am cumparat o casa, mi-e greu sa plec iar. Daca nu-si gaseste alta victima - din familie sau din afara - voi avea probleme cu el. Stie ca-i merge, ca se poate, ca nu are nimeni ce sa-i faca. Cand nu i se va mai deschide nici o usa va da in cap la intamplare, ca acea femeie la metrou.
Sau poate ca nu-i la intamplare si Dumnezeu le guverneaza pe toate. In situatia asta la ce avem nevoie de sistem, parlament, guvernare, etc? In sfarsit. Pot sa-ti spün ca sunt bolnavi si bolnavi. Unii coopereaza. Altii sunt agresivi ... sau foarte agresivi...sau din ce in ce mai agresivi. Din penitenciar vin perfectionati in rau.
Vad ca esti felicitat pentru ca-ti pasa de soarta rudei tale. Sa stii ca eu nu sunt felicitata pentru toate incercarile, rabdarea, viata distrusa, mila crestineasca, intelegerea, incapatanarea de a gasi dreptate. Nu sunt. Cand ajungi sa cazi pentru ca ti-a pasat nu te va mai felicita nimeni. De ce? Pentru ca nu esti invingator. .... Vezi ce primeaza la ruda ta si pune-te cu muntii, dar nu te pune cu rautatea omeneasca, pentru ca omul are liberul arbitru.
Primavara frumoasa tuturor! :)
Buna,

Pe de alta parte sunt condamant ca de ce nu fac mai mult, si chiar am incercat , cu pile cu relatii, nu se poate, eu stau departe de el, ceea ce stiu ca la oamenii acestia boala se agraveaza...imi pare rau de el, ca nu il pot ajuta dar din pacate sistemul nostru din tara acesta este.
Stiu ca iti e greu sa te muti dar gandeste-te daca iti face rau cu ce te ajuta noua casa? Stiu ca iti e greu sa il lasi, dar cei care te condamana sa stea ei cu persoana respectiva...mie imi ajunge nu vreau ca viata mea sa se termine dintr-un acces al lui de furie, nebunie....
Ca sa obtii un diagnostic ii trebuie asigurare de sanatate, apoi internare. Vezi cine poate angaja un nebun pentru macar o luna, doua. Vezi daca vrea si el sa se angajeze, ca, deobicei, nu vor. Daca nu, vezi daca se poate face internarea pentru comisie pe asigurarea cuiva din casa, ruda, sotie, parinte.
Daca nu are o asigurare va fi externat in cateva ore din spital fara diagnostic clar - e aruncat pe strada ca boschetarii. Chiar daca e adus de politie, cu raport de la urgente.
Cu pile si relatii, dar mai bine cu un cadou, mergi peste 1-2 psihiatri si discuta in particular. Eu asa am facut. Asa am confirmat presupunerile mele privind diagnosticul sotului meu. Dar nu-l pot interna, isi risca functia, incalca protocoale care nu sunt neaparat mediatizate.

Eu am descoperit inclusiv de ce sotul meu nu a fost diagnosticat clar de la inceput si a ajuns sa aiba un copil, sa-si izgoneasca nevasta in lume si sa lase copilul in plasament familial - pentru ca medicii au considerat ca mamei lui nu i se pot explica anumite lucruri.
Desi nu i se puteau explica anumite lucruri a fost considerata apta pentru plasament familial. Si, desi am reclamat-o eu la protectia minorului pentru agresivitate impotriva minorului si un "firi-al dreakului cu tac-tu si cu ma-ta care te-a kkat si te-a lasat" suierat unui copil de 6 ani, nu s-a putut rezolva nimic. Ba da.....m-a injurat pe mine in mijlocul orasului. :) Personajul asta delicat si plin de caldura umana l-a crescut pe sotul meu si el "kkat" (si nu nascut) dintr-un tata care-a uitat sa semneze pentru el. In loc sa fug, mai mila mi-a fost.

Asta e, lumea se va schimba la un moment dat. Acum nu-i putem impiedica pe ei sa faca ceea ce fac. Mila, emotia, socul, crimele, violenta sunt insuficiente pentru a schimba lucrurile. Nevoie de echilibru insa le va schimba intr-o buna zi. Si ne vom echilibra - macelarindu-i sau tratandu-i cu respect, ca pe fiinte umane. Totul depinde de felul in care o majoritate va intoarce lumea - cu fata in jos...cu fata in sus...Deocamdata, drepturile omului se opresc intr-o asigurare - de sanatate!

Si DA, boala se agraveaza. Mare grija aici - nu stii cand si cum se rupe filmul...
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
unika01, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna,

Noi am platit asigurarea medicala, degeaba din pacate....sfatul meu este sa stai departe de omul acela...altfel iti pui viata in pericol la fiecare pas, nu te ajuta cu nimic daca cineva te compatimeste sau te condamna. ... E vorba de viata ta, iar viata ta e mai presus de orice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare psihica/psihiatrica vivi23ro vivi23ro buna ziua as vrea sa stiu daca se poate cere o evaluare psihiatrica/psihologica de catre o alta persoana alta decit membru de familie, sau ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Bolnav de schizofrenie foarte violent Konstantyn86 Konstantyn86 Am in casa un bolnav de schizofrenie cu multiple internari (anul acesta a fost internat de 7 ori de la Paste si pana acum) . Acest bolnav isi ia tratamentul ... (vezi toată discuția)
Lămuriți-mă și pe mine în privința unor texte de lege ContSters396991 ContSters396991 ”Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate [b]incercarile de internare voluntara[/b] au fost epuizate.” Internarea realizată prin ... (vezi toată discuția)