avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare datorie la Asociatia De Locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare datorie la Asociatia De Locatari

Buna seara.
As avea o intrebare legata de titlul de mai sus :
Poata Asociatia de Locatari sa te dea in judecata pentru intarziere de plata la intretinere, astfel incat Primaria (?)sau organul in cauza sa-ti vanda apartamentul care de fapt este domiciliul tau stabil, daca acesta este mostenit de la parinti, dar la care nu s-a facut succesiunea, si poate sa-si recupereze banii datorati de catre persoana in cauza prin vanzare la licitatie pana la concurentul sumei, de exemplu 1500 EURO?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:08, 22 Iunie 2016
Orice locatar din imobilele de locuit in comun detine drepturi si obligatii
Asociatia de locatari/proprietari are dreptul in situatia in care locatarul se inregistreaza cu sume cu titlu de restanta sa demareze procedura de recuperare debit,inclusiv in instanta
Daca locatarul nu intelege sa respecte hotararea judecatoreasca definitiva sa achite interal sumsa dispusa de catre instanta de judecata,se ajunge la executarea silita a debitorului
Debitorul daca este responsabil,in cazul existentei de debite in evidenta are la indemana mai multe variante ca sa indeparteze actionarea in justitie
Da, poate.
Procedura se desfasoara in instanta si inainte de procesul pentru recuperarea debitelor se declanseaza dezbaterea succesiunii (tot in instanta) pentru a se da calitate procesuala mostenitorilor.
In urma procesului asociatia poate apela la un executor judecatoresc sau se poate intelege direct si amiabil cu mostenitorii, deveniti acum noii proprietari, asupra modalitatii de recuperare a restantelor.
Pentru 1500 euro nu prea se vand apartamentele la licitatie, dar se gasesc alte modalitati de recuperare a sumelor. Totusi, daca aceste modalitati nu dau roade, atunci se poate ajunge si la vanzarea prin licitatie a apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament prin hotarare judecatoreasca sburlea corina sburlea corina Vă supun atenției următoarea speță: 1. Petru se căsătorește cu Florica, au un copil împreună (Geta) și întocmesc un contract de cumpărare în ... (vezi toată discuția)
Restanta la un apartament cu proprietarul decedat geroge geroge familia mea detine un apartement,avem restanta la intretinere ,ce se intimpla daca suntem actionati in judecata ,tinind cont ca tatal meu este decedat si nu ... (vezi toată discuția)
Imobil adjudecat cu datorii la intretinere Gabriela2020 Gabriela2020 Buna ziua, In luna martie am participat la o licitatie pe care am gastigat-o! Fostul proprietar care este o ruda indepartata a lasat o suma mare la ... (vezi toată discuția)