avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament prin hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament prin hotarare judecatoreasca

Vă supun atenției următoarea speță:
1. Petru se căsătorește cu Florica, au un copil împreună (Geta) și întocmesc un contract de cumpărare în rate a unui apartament.
2. Moare Florica și nu dezbat succesiunea.
3. Petru se recăsătorește cu Ana și continuă să plătească ratele amândoi până la achitarea totală a valorii apartamentului.
4. Moare Petru și nu se face nici până în prezent succesiunea.
5. Rămân să locuiască în apartament fiica de 50 ani a defunctului Petru împreună cu cea de-a doua soție – Ana.
În tot acest timp, de la moartea defunctului Petru, ele nu au mai plătit nici un leu la asociația de proprietari și s-au adunat sume mari pentru care asociația le-a acționat în instanță deja de două ori și mai urmează, cu siguranță, un alt dosar pentru recuperare debit la perioada următoare.
Geta nu vrea să plăteasă nimic, Ana a plătit o parte din datorii, dar nu suficient cât să acopere restantele, penalitățile, taxele de avocat și executor judecătoresc etc. Precizez că Ana nu este proprietarul apartamentului și nu are nicio datorie să o întrețină și să-i plătească Getei partea din datorie.
Exista posibilitatea de a vinde apartamentul în înțelegere cu cumpărătorul și de a achita taxele de succesiune și datoriile aferente apartamentului dar Geta nu vrea să vândă și datoriile se acumulează.
Care credeți că ar fi soluția cea mai bună ca Ana să nu rămână cu datorii ținând cont de faptul că este pensionară, cu o pensie de 2000 lei?
Cine poate cere vânzarea apartamentului prin scoatere la licitație?
Aștept răspuns și vă mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2022
sburlea corina, utilizator
Cel mai recent răspuns: sburlea corina , utilizator 15:00, 8 Noiembrie 2022
asociația le-a acționat în instanță deja de două ori

Daca asociatia de proprietari,pentru recuperare debite accumulate a inteles sa demareze procedura in instanta,automat au instituit privilegiul imobiliar asupra apartamentului,respectiv pana la finalizarea cauzelor pe rolul instantei de judecata,acesta nu poate fi tranzactionat
Cine poate cere vânzarea apartamentului prin scoatere la licitație?

Prin licitatie publica bunurile deduse executarii silite se adjudeca ,nu se vand
Scoaterea la licitatie reprezinta etapa in procedura de executare silita care poate fi demarata la cererea creditorului
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita / mostenire babu2 babu2 Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: Bunica a acumulat datorii la cheltuielile de bloc de circa 3000 ron si a fost actionata in instanta de catre ... (vezi toată discuția)
Datornic la intretinere deja dat in judecata valentinaman valentinaman Buna seara, Ce se intampla daca un proprietar de apartament dintr-un bloc are datorii la intretinere si este deja in instanta? Ce urmari comform legii ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie la asociatia de locatari emanuil emanuil Buna seara. As avea o intrebare legata de titlul de mai sus : Poata Asociatia de Locatari sa te dea in judecata pentru intarziere de plata la intretinere, ... (vezi toată discuția)