avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datornic la intretinere deja dat in judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datornic la intretinere deja dat in judecata

Buna seara,

Ce se intampla daca un proprietar de apartament dintr-un bloc are datorii la intretinere si este deja in instanta? Ce urmari comform legii vor fi?


Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
valentinaman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:53, 2 Septembrie 2014
Va fi obligat sa le plateasca sau sa fie executat silit in caz de neplata.
Executare silita care poate merge pana la vanzarea la licitatie a imobilului, in functie de cuantumul restantelor si de situatia veniturilor si a altor bunuri ale debitorului.
Sunt 4 proprietari din care unu decedat si unul care nu mai sta de doi ani acolo, poate fi citat decedatul si cel care nu mai locuieste acolo poate fi tras la raspundere? Se pare ca asociatia fara sa se intereseze sau sa culeaga informatii a citat si decedatul. La ce suma se scoate la licitatie? Valoarea datoriilor sunt de 10000 ron in momentul acesta
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
valentinaman, utilizator
La ce suma se scoate la licitatie?

Numai evaluatorul are autoritatea si competenta sa calculeze valoarea apartamentului
Nu este regula ca pretul dispus de evaluator sa se obtina
Sunt imobile deduse executari silite care se vand greu altele nu se pot vinde
valentinaman a scris:
Se pare ca asociatia fara sa se intereseze sau sa culeaga informatii a citat si decedatul. La ce suma se scoate la licitatie? Valoarea datoriilor sunt de 10000 ron in momentul acesta

Citatiile se fac si se trimit de la judecatorie si nu de la asociatie. Nu citeaza asociatia ci judecatorul.
Dupa ce judecatorii vor da o hotarare definitiva in favoarea asociatiei, cu suma stabilita de plata, asociatia poate apela la executorul judecatoresc pentru executarea silita. Executorul poate scoate la vanzare prin licitatie apartamentul la pretul pietii, pret stabilit de un evaluator. Daca nu se vinde la acest pret la data primei licitatii, pretul scade cu 25%, dupa adoua cu inca 25%... si in final se poate vinde chiar la un pret mai mic decat jumatate din pretul stabilit de evaluator.
Pentru a nu ajunge la aceasta situatie, proprietarii, urmasii..., ar trebui sa discute intre ei, sa se inteleaga si sa achite cat mai repede debitele catre asociatie iar procesul se incheie ramanand fara obiect.
Apoi proprietarii, urmasii, pot vinde apartamentul la pretul pietii, pret corect ce le permite sa-si recupereze banii achitati catre asociatie si sa mai raman cu bani frumosi din vanzare.
Asteptand executarea din acel jumatate de pret se vor retine debitele catre asociatie, cheltuieli de judecata, cheltuieli de executare, alte debite..., iar suma ramasa poate fi foarte mica sau nimic pentru proprietari si/sau urmasi.

Alte discuții în legătură

Neachitare datorie catre asociatia de proprietari, dupa scoaterea la licitatie a imobilului mirelamari mirelamari Buna ziua. Ieri la sedinta organizata de asociatia de proprietari am aflat ca cel care a cumparat apartamentul scos la licitatie pentru neplata datoriei la ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante de la proprietar cu probleme penale gabivoch gabivoch Buna seara. Revin cu problema Asociatiei noastre cu privire la acest proprietar de la care avem de recuperat aprox. 30.000 lei. Cele 2 apartamente au fost ... (vezi toată discuția)
Restanta la un apartament cu proprietarul decedat geroge geroge familia mea detine un apartement,avem restanta la intretinere ,ce se intimpla daca suntem actionati in judecata ,tinind cont ca tatal meu este decedat si nu ... (vezi toată discuția)