avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datornic la intretinere deja dat in judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datornic la intretinere deja dat in judecata

Buna seara,

Ce se intampla daca un proprietar de apartament dintr-un bloc are datorii la intretinere si este deja in instanta? Ce urmari comform legii vor fi?


Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
valentinaman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:53, 2 Septembrie 2014
Uneori atigi scopul fara a fi nevoie sa ajungi la capat. Important e sa faci ceva, sa actionezi, sa tinzi spre a atinge scopul propus: recuperarea debitelor.
cat de legala este situatia in care este o hotarare judecatoreasca si se apeleaza la firme de recuperatori
Ca sa raspund, strict la intrebarea despre cat de legala sau nu este angajarea unei firme de recuperatori, in conditiile in care as. prop. are deja o sentinta favorabila, va pot spune ca mai legal de atata nu se poate. Ca apelezi la serviciile unui ex. jr. sau a unei firme de recuperatori - este doar o optiune a com. executiv. Totul depinde de raportul performanta / pret /rapiditatea recuperarii debitului.
Noi nu am apelat niciodata la serviciile unor firme de recuperatori. Am colaborat numai cu executori jr. - unii mai „buni”, altii mai putin eficienti...
In fine, opinia mea este sa determinam - prin discutii si consilieri, acei proprietarii aflati cu voie sau fara voie intro astfel de situatie neplacuta, ca este mult mai bine sa colaboreze cu conducerea as. de prop. in vederea „iesirii din criza” fara a apela la mediatori sau instante jr. Daca se poate. Daca nu, atunci cheltuielile vor fi mult mai mari.
Revin si spun ca daca omul este incapatzanat, se ajunge ca un apartament cu valoaarea de piata de 40.000 E, a fost achizitionat la licitatie cu 21.000 E (caz concret, la noi in asociatie), astfel ca dupa achitarea tuturor datoriilor proprietarii (sot-sotie, divortati) sau ales fiecare numai cu cate 5000E!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neachitare datorie catre asociatia de proprietari, dupa scoaterea la licitatie a imobilului mirelamari mirelamari Buna ziua. Ieri la sedinta organizata de asociatia de proprietari am aflat ca cel care a cumparat apartamentul scos la licitatie pentru neplata datoriei la ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante de la proprietar cu probleme penale gabivoch gabivoch Buna seara. Revin cu problema Asociatiei noastre cu privire la acest proprietar de la care avem de recuperat aprox. 30.000 lei. Cele 2 apartamente au fost ... (vezi toată discuția)
Restanta la un apartament cu proprietarul decedat geroge geroge familia mea detine un apartement,avem restanta la intretinere ,ce se intimpla daca suntem actionati in judecata ,tinind cont ca tatal meu este decedat si nu ... (vezi toată discuția)