avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetare CIM- condiții
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetare CIM- condiții

Bună ziua,
Speță: X CIM pe perioadă determinată, două contracte.Începând cu 1 aprilie 2016 are CIM nedeterminată.Mi s-a spus că nu mai există perioadă de probă pentru nedeterminată pentru că a avut perioade de probă pentru celelalte contracte determinate.Având funcție de conducere, teoretic ar fi avut perioada de probă de 120 de zile.Cei de la sursa externă HR mi-au spus că nu pot trece în actul adițional (trecerea de la nedeterminată la determinată) perioada de probă pentru că este ilegal..Legal are sau nu perioada de probă?
Vreau să știu ce instrumente am la dispoziție pentru a încheia colaborarea cu această persoană- avertismente, referat etc.
În speranța că mă veți lămuri, Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 22 Iunie 2016
Din punctual meu de vedere, fiind vorba de un act additional la un contract deja existent, care a prevazut perioada de proba,nu mai este necesara o alta perioada de proba. Fiind vorba de schimbarea functiei, consider ca activitatea desfasurata pana la acest act additional a justificat promovarea intr-o functie de conducere. Pe mine ma surprinde ca, la scurt timp dupa promovare, va ganditi deja la incetarea activitatii. Daca salaritul incalca prevederile din CIM sau Regulamentul Intern, puteti sa incepeti cercetarea disciplinara, iar daca cercetarea va conduce la constatarea unei abateri grave puteti decide desfacerea CIM pe motiv disciplinar.
Poate expuneti mai clar situatia ... perioada de proba nu are caracter obligatoriu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Buna ziua! Avem in firma o angajata care are deja 3 avertismente scrise. Intrebarea este: se poate sa dam acest motiv ( cele 3 avertismente scrise) ptr ca ea ... (vezi toată discuția)
Modificare durata cim nedeterminat irina_marieta irina_marieta Buna ziua, Avem un angajat cu CIM pe perioada determinata de 12 luni, data inceperii activitatii fiind 01.02.2017, perioada proba 30 zile lucratoare. Se ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Centrul Medical Alexis Centrul Medical Alexis Buna ziua, Daca in contractul de munca pe perioada determinata de 60 de zile exista specificatia (la capitolul \"Alte clauze\" ) ca perioada de proba este ... (vezi toată discuția)