Daca in contractul de munca pe perioada determinata de 60 de zile exista specificatia (la capitolul "Alte clauze" ) ca perioada de proba este de 30 de zile calendaristice inseamna ca angajatului respectiv i se poate inchide contractul dupa 30 de zile pe motiv de necorespundere profesionala?
Multumesc!
Art. 85. C.mun.
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi: a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
......
Prin urmare , acea prevedere din c.i.m. referitoare la perioada de proba este lovita de nulitate absoluta .
Dupa 30 de zile , c.i.m. poate inceta printr-una din modalitatile mentionate la art.55 C.mun.
Eu am semnat un act aditional la un CIM pe perioada nedeterminata in care pe langa o marire de salariu se mai prevede o noua perioada de proba desi am mai avut o perioada de proba!!
ESTE NUL SI ACEST ACT ADITIONAL???
Conform art.32 alin.2 C.mun., prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.
Prin urmare, clauza cu noua perioada de proba este contrara prevederilor legale.
Demisia la zi
raducrisa
Daca mi-am dat demisia la zi fara sa tin cont de perioada de preaviz si directorul nu isi pune nici o rezolutie pe ea, eu ce trebuie sa fac? Inceteaza ... (vezi toată discuția)