avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct

Buna ziua. As vrea sa stiu ce inseamna uzufruct viager si ce drepturi am daca la vinzare pun clauza aceasta. Se poate vinde locuinta fara acordul meu sau am doar drept de a locui ?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 19:22, 24 Iunie 2016
uzufructuarul trebuie sa fie de acord! atat! nu inteleg ce nu intelegeti?! Daca sunteti uzufructuar este rezolvata problema. Daca sunteti nud proprietar oricum uzufructuarul are posesia si folosinta pana la deces, deci nu aveti dreptul de a-l stanjeni.
Dvs ce vreti de fapt?!
Vreau sa stiu daca proprietarul poate sa interzica sotului meu sa locueasca cu mine.
Mai doamna dvs sunteti uzufructuar?! Daca da, inseamna ca aveti o parte din dreptul de proprietate, fir”ar al naibii de drept de proprietate!! Dreptul de proprietate este alcatuit din nuda proprietate si din uzufruct. Nudul proprietar nu poate stanjeni uzufrutuarul pana la decesul acestuia! la moartea uzufructuarului, nudul proprietar isi va reintregi dreptul de proprietate, adica va avea si uzufructul!
Pana la dcesul uzufructuarului, acesta poate folosi locuinta, o poate inchiria si sa -i reina exclusiv banii de chirie, poate locui acolo cu cine doreste! Nudul propritar nu si poate vinde decat nuda proprietate nu si uzufructul pe durata vietii uzufructuarului!
Acum ati inteles ?!:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Abuzul de folosinta al uzufructuarului ... Polixenia42 Polixenia42 Buna ziua, am o întrebare cum se poate demonstra legal abuzul de folosință al uzufructuarului viager in cazul unui imobil? Si daca nudul proprietar are ... (vezi toată discuția)
Proprietate pe numele tau Dincă Georgiana Dincă Georgiana Cum se numește actul care ți-l face un părinte atunci când el se exprima : facem acte pe teren în asa fel încât sa nu îl poți vinde? Act de vânzare ... (vezi toată discuția)