avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intrebare
Discuție deschisă în Executare silită

intrebare

E necesar sa fie investita o somatie de plata cu formula executorie pentru a fi pusa in executare?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 19:33, 17 August 2009
DA.
Potrivit deciziei din RIL nr.38 din 7 mai 2007 hotararile in materie comericila nu se mai investesc cu formula executorie.
Se investesc ! Art.9 (2) din O.G 5/2001
Sincer sa fiu am dubii ca in mod legal trebuiesc investite.
Nu de alta dar .... RIL-ul despre care vorbesc este din 2007 ... in vreme ce modificarea art.9(2) a fost modificat prin Legea nr.295/2002 piublicat in M.Of din 5 iunie 2002.
Drept urmare .. Potrivit deciziei amintite -care priveste si aceasta modificare-:
PENTRU ACESTE MOTIVE
În numele legii
DECID:
Admit recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispoziţiile art. 7208 din Codul de procedură civilă se interpretează în sensul că:
Hotărârile date în primă instanţă privind procesele şi cererile în materie comercială, fiind executorii de drept, nu trebuie învestite cu formulă executorie pentru a fi puse în executare.
Obligatorie, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedură civilă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 mai 2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iccj. hotararile instantei de contencios administrativ sunt executorii de drept Roland Mindrila Roland Mindrila Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1080 din 23 februarile 2011 pronunţată în recurs de Secţia ... (vezi toată discuția)
Este necesara investirea cu titlu executoriu in materia drept comercial? iancu1 iancu1 Buna ziua Ma confrunt cu o problema. Am avut un proces cu o firma de asigurari pentru plata unor despagubiri, pe care l-am castigat inca din prima instanta. ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata investita sau nu mh31 mh31 Am o nelamurire, caci in functie de localitate, intalnesc tot opinii diferite: somatia de plata se investeste sau nu cu formula executorie? somatia este ... (vezi toată discuția)