avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire firma

salut , urmeaza sa mostenesc un srl , asociat unic fiind mama mea , in statutul firmei se precizeaza ca firma isi poate continua activitatea prin mine fiind unicul mostenitor , parintii mei sunt divortati in urma cu multi ani , stiu ca trebuie sa deschid succesiunea la notar ptr a beneficia de certificatul de mostenitor in cazul decesului ptr a mostenii firma , cu ce acte ar trebuii sa ma prezint la notar si care sunt taxele si onorariul ? sunt anumite taxe si onorariul stabilite dupa un barem sau platesc in functie de valoarea masei succesorale ? marfuri , cladiri , autoturisme ? un anumit procent din toate astea ? si dupa obtinerea certificatului de mostenitor trebuie sa merg la ONRG ptr a fi declarat administrator , corect ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:50, 23 Iunie 2016
Sa inteleg ca mama dvs este decedata! Pentru a dezbate succesiunea dupa o persoana inseamna ca aceasta nu mai este in viata.
In acest caz meregti la notar cu certificatul de deces, actele de stare civila ale dvs din care sa rezulte ca sunteti fiul dansei (certificat nastere), cartea dvs de identitate, actele de proprietate pe bunurile pe care le a avut in proprietate defuncta, imobile etc....pentru societatea aduceti actul constitutiv si statutul, precum si certificatul de inmatriculare al societatii si un certificat constatator. Tot pentru dezbaterea succesiunii aveti nevoie de 2 martori care au cunoscut o pe defuncta, precum si certificate fiscale pentru toate bunurile defunctei.
Onorariul vi l va comunica notarul caci nu este un tarif fix.
Dupa eliberarea certificatului de mostenitor meregti la ONRC cu el si cu actul constituiv si statut probabil veti face un act aditional la acestea prin care veti deveni dvs asociat unic, de asemenea veti da declaratie de administrator caci nu e totuna administratorul cu asociatul unic.
onorariul notarului este in fuctie de valoarea masei succesorale adica un procent anume din bunurile firmei ... marfa , imobile , auto ?
Este un algoritm in care este cuprins o baza si un procent....
@ilinca007, strict cu privire la S.R.L., in activul patrimonial sucesoral vor intra partile sociale detinute la S.R.L., probabil in valoare de 200 lei (daca nu au avut o valoare mult mai mare). Am vrut sa fac aceasta precizare ca sa nu va speriati daca de exemplu pe firma exista una, doua masini sau alte bunuri de valoare. Mare grija la acest aspect.

Pentru alte detalii intrati pe siteul Onrc. [ link extern ]
În cazul dobândirii de părţi sociale prin succesiune, se vor depune, după caz: certificatul de deces şi certificatul de moştenitor sau hotărârea judecătorească irevocabilă care atestă această calitate (copii), în cazul în care s-a prevăzut clauza continuării societăţii cu moştenitorii, declaraţia asociaţilor din care să rezulte că sunt de acord cu continuarea societăţii (original).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)
Succesiunea flobos656 flobos656 cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)
Cat costa o succesiune? mitach mitach Buna ziua.In 2005 bunicul meu a decedat.Succesiunea nu a fost facuta inca.As vrea sa va intreb cam la ce sume se ajunge cu o succesiune? Poate imi mai dati un ... (vezi toată discuția)