avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cesiune parti sociale

Buna ziua .
Am urmatoarea situatie
O persoana fizica romana care detine 90% parti sociale intr-o societate comerciala cesioneaza 20% unui cesionar persoana juridica nerezidenta reprezentata de o persoana fizica romana.
As vrea sa stiu inregistrarile contabile pe care trebuie sa le fac la societatea de unde sunt cesionate partile sociale.
Impozitul a fost platit.
Partile sociale au fost cesionate la o valoare mai mare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioanaleanca , utilizator 17:40, 23 Iunie 2016
In contabilitate nu se face nicio inregistrare.
OK.Dar banii pentru partile sociale s-au incasat in contul firmei.
Eu am inregistrat in 462 dar nu stiu daca este ok sa ii las acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)
Srl fara activitate de vanzare ContSters5083 ContSters5083 SRL-ul nu a avut activitate de la infiintare pana in prezent si au fost depuse declaratiile trimestriale la adm. financiare. Intrebarea este ce sanse sunt sa ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila retragere asociati mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. O micro infiintata in iulie 2014 cu 2 asociati, decide ca in luna oct sa renunte la actiuni, in Iocul celor 2 vor fi ... (vezi toată discuția)