avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua , as dori sa va intreb cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul in care sunt angajata cu un salriul de 15oo ron/luna , si deasemenea mai am venituri din chiria unui apartament , Este luat in considerare acest venit la calcularea indemnizatiei , avand in vedere ca , contractul de inchiriere dateaza din luna iulie 2009.
Va multumesc , astept raspuns (mail :camelia200977@gmail.com)
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 08:16, 18 August 2009
indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi calculată din media veniturilor salariale nete şi nu din toate veniturile obţinute într-un an, dacă din acestea nu s-a cotizat la bugetul asigurărilor sociale.persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal3, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.”
Veniturile obtinute din chirii nu se iau in calcul la plata indemnizatiei.
Multumesc pentru raspuns
O zi buna
Numai veniturile profesionale supuse impozitului pe venit se iau in calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului.
Veniturile din chirii nu sunt asimilate acestor venituri si nu se iau in calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil luiza voicu luiza voicu Buna seara, Sunt insarcinata in 7 saptamani, am CM de 4 ani iar incepand cu data de 1 septembrie mai am un contract de colaborare cu o alta firma. Imi ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Dana Muresan Dana Muresan Am citit mai multe comentarii pe internet in care era specificat faptul ca indemnizatia pentru maternitate este calculata ca fiind 85% din veniturile nete ... (vezi toată discuția)