avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

buna seara,
are dreptul un patron sa le impuna salariatilor sa-si ia fiecare cate 10 zile din concediul de odihna anul acesta si diferenta de 11 zile sa le fie data in anul viitor adica in 2017 cand va considera patronul ? el sustine ca poate sa amane concediul de odihna timp de 18 luni , este corect el sa decida asta? ce se intelege prin:" în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă"? cum si cand vrea patronul?
va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 23 Iunie 2016
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz in serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez la o cofetarie iar concediul nu il putem lua cand vrem ... Isabela30 Isabela30 Lucrez la o cofetarie iar concediul nu il putem lua cand vrem noi il luam cand vrea sefa cand decide sa inchida locatia nu mi se pare normal (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Danysorel Danysorel Din cele 21 de zile de co patronul poate sa te bage 5 zile in co când vrea el fără să te întrebe doar prin afisare la panou asa a hotărât la toti ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna forțat gekadox gekadox Firma la care lucrez dorește să ne trimită în concediu de odihna forțat. Eu nu doresc deoarece doresc concediul în altă perioadă. Este legal să mă ... (vezi toată discuția)