avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului

Buna ziua,

Sa prezint situatia:
-in urma cu 5 luni am demisionat de la locul de munca,
-in urma cu aproximativ 4 luni am deschis o microinteprindere in care sunt asociat unic si administrator(fara carte de munca),
-si acum am aflat ca sunt insarcinata in luna 3.

In concluzie, in ultimii 2 ani am lucrat cel putin 12 luni cu carte de munca si voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.

Intrebarea este urmatoarea, daca microinteprinterea mai poate incasa venit pe perioada in care beneficiez de indemnizatie?

Din ce am citit pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa fi realzat venit conform art. 2 alin. (1), art. 3 alin. (1) reiese ca impozitul pe venitul microinteprinterilor nu este luat in calcul pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului. Prin urmare microinteprinterea poate realiza venit cat timp eu beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului.

Va rog frumos sa-mi confirmati sau infirmati ceea ce am scris mai sus.

Va multumesc,
Andreea

Alte discuții în legătură

Poate intra soțul în postnatal? ContSters182399 ContSters182399 Bună ziua, eu am lucrat aprox 2ani la o firma iar săptămâna trecută am demisionat. Dacă voi face un bebe soțul poate întra în postnatal? Sau pot ... (vezi toată discuția)
Plata taxelor pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului dimamonicaelena dimamonicaelena Buna ziua! Sunt angajata de 7 luni la o firma , insa vreau sa demisionez. Unde si cum pot plati personal taxele pentru continuitatea contractului de munca, in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie lucrand part-time? mihaelasorina mihaelasorina Buna seara! Lucrez la o firma de Call-Center de aproximativ 2 ani. Lucrez cu acte in regula,numai ca in contractul meu de angajare sunt la 2 ore pe zi,eu ... (vezi toată discuția)