avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate intra soțul în postnatal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate intra soțul în postnatal?

Bună ziua, eu am lucrat aprox 2ani la o firma iar săptămâna trecută am demisionat. Dacă voi face un bebe soțul poate întra în postnatal? Sau pot plăti cartea de munca sa am continuitate și sa pot beneficia eu?
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2017
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 24 Noiembrie 2017
Sotul nu poate intra în postnatal, ci numai în concediu pentru cresterea copilului.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......
Deci... Presupunând ca eu la momentul actual sunt însărcinată as putea beneficia de aceasta indemnizație, dat fiind faptul ca am realizat venituri în ultimii doi ani(cel puțin 12luni.
La momentul actual eu mi am găsit alt loc de munca... Presupunând ca sunt însărcinată deja domnul îmi poate face angajarea? Afectează sau m ar ajuta cu ceva?
Vi se poate face angajarea chiar daca sunteti insarcinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in sarcină Panpab Panpab Lucrez de7 luni, sunt însărcinată in 3 luni si o sa intru in concediu de risc maternal din cauza unor probleme in sarcina,dupa aceste 120 de zile voi intra ... (vezi toată discuția)
Cum.pot beneficia de concediu prenatal karimi karimi Sunt absolventa de facultate in luna iulie a anului curent ,in luna iulie m am angajat si in prezent sunt insarcinata in 4luni.Mentionez ca am terminat fac la ... (vezi toată discuția)
Maternitatea Jgghg Jgghg Buna ziua am lucrat 6 luni din 04.10.2017 pana in 01 .05.2018 dar mi-am bagat lichidare la zi daca in decursul acesta as ramane însărcinată as putea ... (vezi toată discuția)