avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Termen de prescriptie pt penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Termen de prescriptie pt penalitati de intarziere

Facturi emise in anul 2002. Plati facute in anul 2004 si 2005. In momentul de fata facturile sunt achitate in totalitate. S-a inanintat o somatie de plata pentru penalitatile datorate. Intrebarea mea este daca a intervenit prescriptia extinctiva in cazul penalitatilor, pentru care nu au fost emise facturi. Multumesc
Cel mai recent răspuns: viorell2004 , utilizator 15:39, 18 August 2007
felicitari, ar fi interesant daca ne-ati putea trimite o copie a deciziei pentru a o publica pe site (office@avocatnet.ro, george@avocatnet.ro)
M-ar interesa si temeiul legal daca se poate. Multumesc.
Sigur temeiul este certitudinea debituluiB-)
Fiind somatie de plata, orice opunere privind modul de calcul duce la respingere:((
:D sterge speta.este veche deja
Pentru penalitati termenul curge de la data scadentaa obligatiei efectuatesau neefectuatecu intarziere.

Dar termenul de prescriptie pentru dreptul de a solicita restituirea platii pentru obligatii neindeplinite pentru imbogatire fara just temei, de cand incepe sa curga ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati angella angella Buna ziua! Societatea comrciala a emis o factura din anul 2006 (28.02.2006) reprez. penalitati de intarziere calculate pentru neplata in termen a facturilor ... (vezi toată discuția)
Prescriptie civil cu dosar penal legat de credit nevoi personale seppuku seppuku Buna seara! In iunie 2003, la insistentele sefului meu de la firma unde lucram, am luat un credit de nevoi personale pentru redresarea firmei. Seful a incheiat ... (vezi toată discuția)
Restante factura servicii telefonie mobila Radu Victorita Aura Nicoleta Radu Victorita Aura Nicoleta Buna,iubitul meu are o factura neplatita la orange din 2005,am primit somatii cam prin 2008 de la o firma de avocatura,am platit o parte(nici nu mai stim sigur ... (vezi toată discuția)