avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legislatie garantie pentru persoane juridice
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legislatie garantie pentru persoane juridice

Buna ziua,

Ma confrunt cu situatia unei probleme cu garantia unui produs electronic achizitionat online, facturarea pe persoana juridica. Foarte pe scurt, vanzatorul refuza rambursarea valorii, desi reparatia a durat mult mai mult decat termenul legal de 15 zile si probabil tot este finalizata. Produsul este in custodia vanzatorului.

Doresc sa va intreb:
1-in afara de codul civil, mai exista vreo lege privind acordarea garantiilor, aplicabila in cazul clientilor persoane juridice?
2-in afara de a incerca rezolvarea amiabila prin email, mai exista vreo etapa necesara inaintea actionarii in instanta? Trimitere a unei somatii prin posta, sau altceva?
3- exista o suma minima pentru a se admite plangerea in instanta?

Valoarea prejudiciului practic este sub valoarea unui plin de benzina, dar este vorba de principiu, daca toti ne complacem si ne limitam la a ne plange de ce se intampla in Romania, nu o sa fie niciodata mai bine.

Alte discuții în legătură

Un email poate constitui o proba la tribunal ? krysmarin krysmarin Daca imprumut o suma de bani unei persoane din alta tara, o declaratie de recunostere a imprumutului trimisa prin email , are valoare juridica ? un simple ... (vezi toată discuția)
Garantie asigurata de catre producator - explicare ContSters332249 ContSters332249 Buna seara, As ruga un specialist sa-mi explice termenul de \\"Garantie asigurata de producator\\". Ma confrunt cu o defectiune a unui dispozitiv electronic ... (vezi toată discuția)
Certificatul de garanție necompletat este valabil? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Certificatul de garanție necompletat îți asigură garanția legală? De ce este obligatoriu pentru introducerea produselor în service? (atâta timp cât, ... (vezi toată discuția)