avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirias versus proprietar.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirias versus proprietar.

Buna ziua.
In ce conditii un chirias(firma) poate solicita proprietarului o copertina deasupra usii de la intrare, pentru a proteja impotriva condensului de la aparatele de aer conditionat de la etajele superioare.
Precizare: locatia firmei este la parterul unui bloc cu 2 intrari: una pentru locatari, iar cealalta pentru chirias(firma care solicita copertina).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:50, 24 Iunie 2016
Nu cred ca se poate solicita o astfel de amenajare daca nu este impiedicata folosinta normala a spatiului, conform destinatiei din contract.
Este o situatie neplacuta.
Oamenii isi monteaza astfel de agregate - nu este nicio problema, este dreptul lor, insa nu-i mai intereseaza neajunsurile pe care le creaza celorlalti (proprietari, chiriasi sau simpli trecatori). Ce sa va mai zic, nu au nicio aprobare din partea as. prop. - ceea ce nu este in regula.
Inainte de a va gandi la copertina, bine ar fi daca v-ati "orienta" sa canalizati apa respectiva intr-un mic burlan care sa coboare pana pe trotuar, eventual spre o canalizare. Zic acest lucru deoarece simpla aducere a apei pe trotuar nu rezolva 100% problema, mai ales din punctu de vedere estetic (se face pur si simplu o balta...).
Pentru ca nu stim in ce relatii sunteti cu proprietarii, cred ca ori copertina sau burlanul respectiv sa fie o investitie comuna- firma dvs. - as. prop.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema vecini exelero88 exelero88 locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje la etajul 1 in mijloc.vecinii de la etajul 8 din dreapta mea si-au pus de curand aparat de aer conditionat.furtunul de ... (vezi toată discuția)
Ac-ul meu picura pe copertina vecinului c14h3r c14h3r Buna ziua, Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de ... (vezi toată discuția)
Taxa de pescuit... gigelas gigelas Stie cineva,daca un proprietar de balta pentru pescuit,are dreptul legal sa puna o taxa zilnica pentru pescuit,dupa bunul sau plac ? Nu ar fi mai legal ... (vezi toată discuția)