avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Campanii SMS către o bază de date publică
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Campanii SMS către o bază de date publică

Bună ziua,

Mă confrunt cu următoarea dilemă. Am un produs pe care doresc să îl lansez într-o nișă, nișă la care pot ajunge prin intermediul unei baze de date afișată public de către organul competent în domeniul respectiv. Baza de date conține numere de telefon ale fiecărui operator și astfel, cu ajutorul unei campanii prin SMS, îmi pot atinge publicul țintă în mod direct și rapid.

Există vreun impediment în a trimite o astfel de campanie? Las mai jos câteva aspecte utile:

- orice operator, prin cererea de înscriere, își dă acordul pentru a îi fi prelucrate datele cu caracter personal;
- locul unde datele personale sunt afișate nu conține nicio informație cu privire la termene și condiții de utilizare sau orice alte informații cu privire la datele expuse;
- produsul pe care îl lansez este în prima fază oferit gratuit, astfel că în lipsa unui cost, campania SMS ar putea fi considerată una de informare;
- în campania SMS sunt constrâns să îmi ofer identitatea juridică, expunându-mă la adrese și notificări de orice fel;
- operatorul telefonic folosit în trimiterea de campanii SMS își exprimă faptul că orice serviciu de marketing este interzis dacă numărul de telefon aparține unei persoane fizice însă firma care se ocupă de campaniile SMS este îndreptățită să o facă;
- nu intenționez să trimit decât o (una) astfel de campanie SMS, oferind posibilitatea fiecăruia, exprimat direct în SMS, să nu i se mai trimită niciun fel de astfel de mesaj pe viitor, dacă se va mai ivi.

Sper că am oferit cât de multe informații am putut într-o manieră neutră. Mulțumesc anticipat pentru orice părere și recomandare.

Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: MihaiMihalcea , utilizator 10:53, 24 Iunie 2016
La persoanele juridice nu exista probleme legale.
La persoanele particulare e mai complicata situația deoarece exista un drept la intimitate.
Toți operatorii înscriși în acea bază de date sunt persoane fizice autorizate sau societăți civile profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla colectare a tva? gheorghemaria gheorghemaria achizitionez un serviciu on-line prin plata prin sms. la achizitionarea acelui credit pentru sms eu platesc tva aferent lui societatii de telefonie. la ... (vezi toată discuția)
Sms cu reclame, folosirea datelor personale fara consimtamantul meu Sonnelion Sonnelion Buna ziua. Am primit astazi un SMS legat de niste pisici de vanzare. Am trimis SMS inapoi sa intreb cine este persoana si am primit mesaj automat \"Pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. detin o agentie de marketing, iar una din activitatile ... elgabri elgabri Buna ziua. Detin o agentie de marketing, iar una din activitatile agentiei este aceea de a realiza campanii de email marketing pentru clientii nostri ... (vezi toată discuția)