avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecini problema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecini problema

Partea din spate a casei vecinilor mei da in curtea mea. Casa lor este veche si extrem de neigrijita, iar ei nu fac absolut nimic in acest sens. Inca de acum cativa ani, peretele casei lor a inceput sa se degradeze accentuat, tencuiala complet cazuta, au inceput sa se desprinda caramizi, intr-un cuvand, ruina. Nu le-a pasat. Am incercat sa discut cu ei sa repare acel perete, dar in afara de ulete ca ce ma intereseaza casa lor nu am obtinut nimic. Ca sa evit vesnicele discutii pe aceasta tema si sa maschez cat decat ruina, am plantat cativa stalpi la un metru de perete si am plantat vie. In trei ani via a crescut frumos si a mascat destul de convenabil peretele vecinilor, insa intre timp, acesta a continuat sa se degradeze. Acum, cu ploile de zilele trecute, peretele de la una din camerele vecinului s-a daramat complet la mine in curte. Stalpii plantati de mine au fost daramati, via distrusa si o parte din curte este plina de moloz. Singura lor reactie a fost sa goleasca de lucruri camera respectiva, sa inlocuiasca peretele daramat cu o folie de nailon si....... atat. Nici macar nu au venit sa vada ce s-a intamplat la mine in curte. Dupa cateva zile i-am abordat eu, iar raspunsul lor.... nu ii intereseaza ce este la mine in curte ca au destule necazuri cu peretele daramat, intr-un cuvant m-au trimis la plimbare. Exista vreo cale legala de rezolvare a acestei situatii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:36, 24 Iunie 2016
Daca amiabil nu puteti solutiona,aveti dreptul legal prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie,unde puteti solicita daune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la cotetul construit langa casa noastra ContSters358342 ContSters358342 1) aceste personae nu au avut niciodata perete langa casa noastra si nici inainte pentru ca nu ar fi cerut expertului sa faca acest perete...el a acceptat ... (vezi toată discuția)
O constructie improvizata la vecini imi deterioreaza peretele casei. CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua In spatele casei mele, vecinii au o baraca veche, lipita de peretele casei mele. In urma zapezilor si a ploilor peretele casei mele este ud, ca si ... (vezi toată discuția)
Camere de luat vederi fără acordul/hotărârea asociației BiancaAnaP BiancaAnaP Bun găsit . Locuiesc într-un bloc la etajul 1 din 2. Un vecin de la parter ( care nu deține nici aviz, nici autorizație de proiectare/montare ... (vezi toată discuția)