Traiesc in concubinaj si avem un copil de 2 ani. Casa e luata cu credit cu amandoi codebitori (pe numele lui si eu codebitor). Casa - actul de proprietate e de asemenea in coproprietate 50-50.
Incep procedura de tutela asupra copilului. Consider ca o obtin si cu domiciliu in casa in care si stam.
Dupa aceea, e un motiv viabil pentru a cere si casa - faptul ca e copilul la mine si in acea casa stabilit domiciliul? Inteleg ca in principiu suntem egali....
Ideea e ca e un razboi psihologic continuu, motivele nu e nevoie sa le mai detaliez...agresiunile nu sunt majore si nu le pot dovedi ...insa aparent el nu vrea sa ajunga la o intelegere si sa plece el din casa.
In general, pentru mine e un prizonierat, in care el exercita ce libertati vrea caci atata timp cat nu ma bate destul de rau incat sa iau ordin de restrictie, daca nu vrea sa plece din casa, e clar ca legea nu prea ma ajuta.
Dupa un proces de tutela, daca eu nu mai vreau sa stau in casa cu el, are cum legea sa ma ajute? Sau e doar daca plec eu?....cu tot cu copil, evident.
În lege nu există procedura de tutelă, ci termenii legali sunt, autoritatea părintească și domiciliul minorului.
Aveți în prezent autoritate părintească în comun asupra minorului, iar o autoritate exclusivă nu aveți nici o șansă să obțineți.
Cu siguranță instanța va hotărâ ca autoritatea părintească să rămână comună, deoarece asta este regula prevăzută de lege
Posibil să confundați tutela cu stabilirea domiciliului minorului, care e cu totul altceva.
Ca să fie stabilit domiciliul copilului la dumneavoastră, ar cam trebui să luați copilul și să vă schimbați locația.
Dacă el nu vrea să renunțe la casa proprietate personală(partea lui de 50%), nu aveți cum să-l obligați(legal) să o părăsească.
Aveți 2 variante la alegere:
1. locuiți împreună în casa comună până la adânci bătrâneți.
2. unul dintre dumneavoastră ar trebui să părăsească locația de bună voie, dacă dorește să scape de prezența celuilalt.
3) partaj. cereti iesirea din indiviziune in instanta daca nu va intelegeti amiabil.
Pentru asta, trebuie sa aveti si ceva bani pt a-i plati sulta cuvenita si sa indepliniti conditiile pt a prelua creditul.
Doar un titlu de proprietate exclusiv va putea determina evacuarea neproprietarului.
In urma unui partaj - in cazul in care solicitati atribuirea ca urmare a stabilirii locuintei minorului la dvs - va trebui sa indepliniti conditiile de preluare a creditului si sa aveti la dispozitie o suma de bani pt a plati contravaloarea cotei parti de proprietate a celuilalt coproprietar (sulta).
Pana la plata sultei, creditorul poate refuza sa paraseasca imobilul (acest lucru fiind legal). Trebuie sa stiti insa ca un astfel de dosar este de durata si foarte costisitor.
Daca situatia dintre dvs se va inrautati si veti avea probe, puteti incerca ordinul de protectie.
Multumesc. Cam asta e abordarea. Stiu si de sulta si incercam totusi sa ne intelegem sa ajungem la o concluzie....amiabil. pana la urma important ar fi sa ne continuam viata si sa facem cat mai lin trecerea asta pentru un copil pe care il iubim aandoi si pt amandoi e prioritar.
Divort
Simonabcr
Buna seara
Se intampla, si trebuie sa fiu informata
. Se pare ca nu ajungem la o intelegere pe cale amiabila si cred ca vom divorta. Eu si sotul avem ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu?
nellivan
Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani
Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)