Doresc sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Sora mea a girat pe cineva, in urma cu cativa ani, pentru ca acesta sa obtina un imprumut la banca.
Intre timp sora mea s-a casatorit in strainatate si s-a mutat acolo in tara ramanandu-i o casa de la parinti.
Cel pe care l-a girat nu si-a mai platit datoriile si parintii mei s-au trezit cu o instiintare de la un birou de executare silita cum ca ar avea o datorie de cca 30.000 lei (datoria efectiva + cheltuieli) si ca o somau sa o achite.
Presupun ca a fost un proces dar, cum nu sta nimeni la adresa respectiva, cand se duceau parintii mei pe-acolo - din cand in cand - nu au gasit vre-o "hartie".
Intrebarea mea este: ce posibilitati are de a evita, legal, executarea silita si unde si ce demersuri/acte trebuiesc facute pentru a-l obliga pe cel pe care l-a girat sa isi achite datoria.
In primul rand, trebuie facuta o contestatie la executare si o cerere de suspendare a executarii silite. Mentionez ca pentru cererea de suspendare se achita o cautiune in cuantum variabil.
In al doilea rand, sora dvs. are drept de regres impotriva debitorului principal in cazul in care sfarseste prin a achita dansa datoria.
De asemenea, ar trebui verificat daca respectivul debitor nu are bunuri si/sau venituri astfel incat sa achite respectiva datorie.
Apartament girat
cocot
am girat un apartament pentru suma de 20000 dolari pentru un an de zile. termenul scadent a trecut d doua saptamani iar creditorul ma dat la un executor. care ... (vezi toată discuția)