avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stabilire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stabilire salariu

Buna seara! as dori sa imi precizati daca este corect sa ii stabilesc salariul unui angajat cu CIM cu timp partial(2 ore pe zi), in functie de salariul minim brut pe economie?Salariatul respectiv are doua persoane in intretinere, si i s-a stabilit un salariu brut de incadrare de 400 lei brut, as vrea sa stiu daca este corect avand in vedere faptul ca deducerile depasesc salariu brut de incadrare. Mentionez ca salariul a fost stabilit in concordanta cu timpul lucrat.
multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
buiavasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:30, 24 Iunie 2016
Potrivit art.164 alin.2 C.mun., angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.

Prin urmare, salariul minim pentru un angajat cu 2ore/zi nu poate fi sub 313 lei brut/luna.

... i s-a stabilit un salariu brut de incadrare de 400 lei brut,...


Este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul realizat ContSters121815 ContSters121815 Este legal sa i dai salariatului salariul minim garantat in plata chiar daca salariul de incadrare este mai mare? Care sunt conditiile legale pentru a face ... (vezi toată discuția)
Salar minim pe economie brut garantat in plata Manuela Bernat Manuela Bernat Buna ziua va rog sa ma sfatuiti in legatura cu notiunea \\"salar de baza brut garantat in plata\\". HG 871/2013 prevede salariul de baza minim brut pe tara ... (vezi toată discuția)
Calcul salar orar Anaj Anaj Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza corect SALARIUL ORAR: 1. salar de incadrare / 168 ore (media de ore lunara stabilita pentru anul 2014) sau 2. salar de ... (vezi toată discuția)