Ce s-ar putea cere pentru o solutie mai favorabila prin cererea de apel impotriva unei sentinte penale prin care X a fost condamnat la pedeapsa inchisorii de 1 an cu suspendarea executarii pedepsei pentru darea unei sume in cuantum de 50 lei drept mita unui functionar public? Doar spre achitare s-ar putea merge sau credeti ca ar mai putea fi si alte variante?
Ati fost reclamat ca ati dat mita? Ati fost obligat? Functionarul a lasat sa se inteleaga cum ca daca nu primeste nimic nu va rezolva cererea? Ati avut martori? Trebuie sa va ganditi la ceea ce s-a intamplat cu adevarat. Dati-ne amanunte, cum s-au intamplat lucrurile.
Ce amanunte sa mai dea? Nu mai este necesar niciun amanunt. Userul a spus clar ca a primit o condamnare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pentru dare de mita.
Intrebarea, la fel de clara, este - Ce poate cere in apel?
Raspunsul este ca tinand cont de principiul neagravarii situatiei in propriul apel se poate cere in principiu orice, dar nu cred ca poate fi vorba de achitare. Mai departe se pune intrebarea, daca achitare nu poate cere, atunci ce poate cere? Poate cere renuntarea la aplicarea pedepsei? Nu, pentru ca pedeapsa prevazuta de lege pentru dare de mita este mai mare de 5 ani. Bun. Atunci, poate cere amanarea aplicarii pedepsei? Nu, pentru ca desi i s-a stabilit o pedeapsa sub 2 ani, totusi subzista situatia ca pedeapsa prevazuta de lege pentru dare de mita este de 7 ani. In final, ce concluzie rezulta din cele scrise mai sus? Rezulta concluzia ca instanta care a dat sentinta a dispus cea mai usoara pedeapsa care o putea da.
Inselaciune
inselaciune
Buna seara ,am si eu o intrebare.Am intrat intr-un bucluc cam mare.prin 2010 am cunoscut o persoana care mi-a propus sa preiau o firma,cu instrumente de plata ... (vezi toată discuția)