avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate legalitate ca muzicant la instrument
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

legalitate ca muzicant la instrument

Buna ziua am un baiat care sa nascut talentat adica canta la orga de foarte mic copil, si nu a facut nici o scoala de arta populara , acum are varsta de 20 ani si a inceput sa cante la evenimente , dar din pacate nu poate profesa din cauza. politiei romane, pentru ca venit si ia cerut un atesta . si mi-a spus ca nu poate canta fara acest documen. cum am spus mai sus el sa nascut cu acest talent . Va rog ca sa intru in legalitate ce documente trebuie sa pota profesa ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:43, 30 Iulie 2016
Probabil ca politia se intereseaza daca are o firma inregistrata la Registrul comertului/ daca declara veniturile realizate la fisc (pentru impozite si taxe prevazute de Codul fiscal).
Pentru a obtine un atestat, copilul dvs. trebuie sa urmeze o scoala/ cursuri de profil/ scoala populara de arta.
mosorflorin a scris:

Buna ziua am un baiat care sa nascut talentat adica canta la orga de foarte mic copil, si nu a facut nici o scoala de arta populara , acum are varsta de 20 ani si a inceput sa cante la evenimente , dar din pacate nu poate profesa din cauza. politiei romane, pentru ca venit si ia cerut un atesta . si mi-a spus ca nu poate canta fara acest document. cum am spus mai sus el sa nascut cu acest talent . Va rog ca sa intru in legalitate ce documente trebuie sa poata profesa ?


Nu cred ca fiul dvs. care a depasit varsta liceenilor (nu mai poate capata specializare prin absolvirea unui liceu de muzica), sa poata depasi situatia altfel decat urmand un curs de calificare organizat de Fortele de munca/ curs organizat de Scoala populara de arta (daca veti gasi astfel de cursuri ca fiind organizate la nivelul celor doua potential organizatoare de cursuri). Cu documentul care atesta calificarea poate sa-si deschida o firma la Registrul comertului si sa se inregistreze ca platitor de taxe si impozite la fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutooor va rog!!! ContSters162207 ContSters162207 Va rog sa-mi spuneti ce autorizatie este necesara pt.o persoana fizica care presteaza servicii de orice gen si cine o elibereaza. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Pot deschide un intreprindere individuala cu profilul de magazin alimentar criliv criliv Buna ziua, As dori sa-mi deschid un magazin alimentar, insa nu as vrea sa fac un srl. Mentionez faptul ca as dori sa fac o intreprindere individuala sau un ... (vezi toată discuția)
Asociatie nonprofit- scoala mrbal mrbal Se poate ca o asociatie nonprofit sa aiba activitate de instruire elevilor -scoala ( conform actului constitutiv) ? Membrii elevi pot plati sume lunare ... (vezi toată discuția)