Va rog,daca ma puteti ajuta
Am incercat sa studiez legislatia,dar nu am reusit sa inteleg cum sa interpretez...
Concret:in cazul unui divort cu 2 copii (de 4 si 9ani) am inteles notiunea custodiei comune.Nelamurirea este daca poate fi stabilit domicilul separat pentru copii(cu mama unul,iar celalalt cu tata) .Mentionez,ca sotii,impreuna cu copii au locuit intr-un apartament proprietatea tatalui sotiei,avind actele de domiciliu la aceasta adresa.Sotii au in proprietate o mica casa in curs de amenajare,dar locuibila ,folosita rar,mai ales vara si sarbatori.Oare e posibil ca mama sa ramina in contiuare cu unul din copii in casa tatalui ei (adresa ei de domicilu) iar tatal cu celalalt copil in casa proprietate comuna sotilor,dar neutilizata pina acum in acest scop??Alta intrebare:in acest caz,adica copii locuind separat,la mama,respectiv la tata,cum se stabileste contributia financiara fostilor soti?
In speranta raspunsurile Dvs m-ar putea sfatui in aceasta grea problema
Se va stabili în funcție de interesul superior al copiilor, iar dacă o asemenea soluție este necesară se va putea lua. Contribuția financiară se va stabili în funcție de vârsta și de nevoile de educație ale copiilor.
Buna ziua,
In privinta exercitarii autoritatii parintesti ea va fi comuna.
In privinta stabilirii domiciliului minorilor, ambii la mama, ambiii la tata sau fiecare la cate un parinte, se va stabili fie tinandu-se cont de intelegerea dumneavoastra si de interesul superior al minorilor (dar, de obicei, copii nu se despart ca nu-s obiecte) iar daca parintii nu sunt in stare sa se inteleaga atunci stabileste instanta DOAR IN INTERESUL MINORILOR.
Nu are importanta cine si a cui este o casa ci unde le este mai bine copiilor si unde se simt mai in siguranta.
Consultati un avocat.